• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 13:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

сажителство

Започната от hanko, 22.11.2007 20:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hanko

Дайте предложения за 200 литров аквариум искам да гледам в него скаларий и други видове цихлиди

mp450

Може да си купиш няколко скаларии.Можеш да гледаш с тях рамирези,дискуси.Но нека по опитните да ти кажът.Аз гледам скалария и коридорас.

hunky

зарежи ги всичките и си уреди няколко малавиеца  :-P

spetsa

200 литра е малко за дискуси но може да гледаш скалариите с ремирезита както казаха,живородки и ако можеш от малки да ги свикнеш с неони става наистина много красиво.

dido 1

Цитат на: hunky - 22.11.2007 22:12
зарежи ги всичките и си уреди няколко малавиеца  :-P
Ето това е една добра идея ;-)
544л. Малави

panchopan

Здравей,

200л е добре за скаларии. Дискуси не слагай. Първо им е малък аквариума, второ ако дискусите са малки няма да се дореждат до яденето.

За риби варианти много. Рамирезите са вариант, апистограма става, аз съм имал кардинали, неони, филомена и разбори при скалариите. Ако скалариите са големи и са пуснати в аквариума преди малките риби най-вероятно ще имаш проблеми. Скаларите може да поизтрепят малко дребосък преди да свикнат с тях. Аз имах такъв проблем с червени неони. Аз лично бих ти препоръчал клиновидни расбори - страхотно готина стадна рибка.

За сомчета анцистриси, коридораси ... Имах в началото калихти със скалариите но ме дразнеха визуално.

А скалариите са страхотно издръжливи гадини така че с тях няма да имаш никакви проблеми ако ги гледаш добре.
*DRINK*

А 200л си е супер за един африкански цихлидарник. Това са безкрайно по-интересни риби от скалариите :-)
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.