• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.05.2024 10:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Скаларии с какво се съчетава

Започната от HegeJl4o, 08.05.2006 20:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HegeJl4o

здтравейте,
искам да ми дадете съвет с какви други риби да съчетая скалари аквариума е 115 литров скалариите са малки и са 6

acho_pl

Ами те са доста агресивни риби. По принцип можеш да ги гледаш с живородки. Виждал съм да ги гледат даже и с дискоси и с ножове. Може и с разни сомове. Но живородките доста ще страдат от тях.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

6aro

:P
Цитат115 литров скалариите са малки и са 6
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Gareth

По принцип може да ги гледаш с всякакви рибки. Един приятел си гледа чифт скаларии с барбуси, трихогастери, даниота и няма никакъв проблем. Можеш да си сложиш и сомчета ако искаш. Но не прекалявай с броя на рибите, защото скалариите ти са 6, а аквариума ти не е много голям.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fthumb%2F48%2FAA%2Ffc0eae18d34648aa.jpg&hash=165ee7e02e8790ee650e565c5a49396ed6772dfa

Ernest

скаларии с барбуси - недей, ако искаш скаларии...
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Pac

Докато са по-малки скаларите са много добрички. Като порастнат обаче стават лоши. Както към другите, така и помежду си. Иначе аз съм с 6 попорастнали скаларии в 80 литра и почти нямам други риби. Но ми се струва, че са малко множко. В общи линии сега съжалявам че се захванах със скаларии. Доста ядове с тях. Главното е, че си хапват растенийца. Сега обаче не ми се разделя с тях, привързах се въпреки ядовете. Но те съветвам да избереш други рибки докато е време. Все пак ако държиш на скалариите вземи си някакви сомчета, с тях не мисля че ще имаш проблем, а и сомчетата си вършат работа. Най-добре е да са анциструси. Иначе можеш да вземеш някое стадо от 10-15 черни неона. Сините и червените могат да станат за мезе на порастнали скаларии, каквото се случи при мен, но мисля че с черните няма проблем. Ако греша нека някой ме поправи.

n0_name

Цитат на: "acho_pl"Ами те са доста агресивни риби. По принцип можеш да ги гледаш с живородки. Виждал съм да ги гледат даже и с дискоси и с ножове. Може и с разни сомове. Но живородките доста ще страдат от тях.
offtopic  Ачо стига писа глупости :D

Ilianidis

Какъв е тоя мит за хищната скалария?!Гледа се с всякаква риба стига да не е по-малка от 4см и стройна като неон.Необходимо е да не се пуска внезапно при голямата скалария,щото тя се стрелка към всяка нова дребна риба.А от барбусите само тетразоната им ръфа по малко перките,иначе няма проблеми.

acho_pl

Цитат на: "n0_name"
Цитат на: "acho_pl"Ами те са доста агресивни риби. По принцип можеш да ги гледаш с живородки. Виждал съм да ги гледат даже и с дискоси и с ножове. Може и с разни сомове. Но живородките доста ще страдат от тях.
offtopic  Ачо стига писа глупости :D
:) И какво не са ли агресивнички. И що да пиша глупости. Гледал съм скаларии и знам за какво става въпрос. Да не говорим че съседа ми има 130 литров аквариум с две скаларии, няколко хелера, гупи, молинезии, триходастери и скалариите не им дават да се доближат до тях. На пича му изчезват от време на време някоя и друга рибка. Пазят си госта голяма част от аквариума само за себе си. Това глупости ли са :lol:
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

hanskiq

да бе каква е тая глупост че не можело с барбуси.ако са малко на брой барбусите не правят проблеми.нито веднъж не са ги кълвали.а за това скаларии с гупи това си е жива храна ако са големи скалариите

Живко

Никой не се е родил научен.

SS_Division

Слагай каквито искаш риби, но след това да ти остане място.  :wink:

acho_pl

Цитат на: "SS_Division"Слагай каквито искаш риби, но след това да ти остане място.  :wink:
Хитро а :?:  :lol:  :wink:
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

SS_Division

Трябва да си и малко хитър, нал тъй :wink:

Pac

Комбинацията от риби е хубаво да се обмисли добре, че после се явяват проблеми. Съвети от рода "Слагай каквото искаш" са просто глупави. Иначе наистина е не по-малко важно и колко риби ще се вземат. Винаги по-добре по-малко отколкото повече, макар аз сам да съм прекалил с моите.

Similar topics (5)

36729

Публикации: 6
Прегледи: 4076

21884

Публикации: 6
Прегледи: 8545

5585

Публикации: 3
Прегледи: 2750

2372

Публикации: 18
Прегледи: 10916

5019

Публикации: 2
Прегледи: 6000