• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 04:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Скаларии и хайвер

Започната от goro140, 29.05.2009 19:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

goro140

 Днес вниманието ми взе една средно голяма скалария от мойте . Много яростно чистеше едно листо и блъскаше всички други на страна от него . И си казах кеф  *YAHOO* ама  естественно нищо не е толко лесно колкото изглежда . Та тази госпожа с явно надуто полагало си правеше там нейните си задължения а единственния мъжки който не пъдеше се представяше много вяло в тая работа с чистенето и пазенето на зоната . И в момента в който тя започна да снася той за моечудване започна да яде зрънцата а не да върши там мъжката си работа . То вярно че на мъжа любовта му минава през корема ама не мислех че нещата стоят толкова буквално. Като цяло този мъжки е най-едрия от всички и винаги се нарежда първи на масата така че не мисля че работата е само от глад. Въпросите ми са :

1. Това нормално ли е като за първи път ?
2. Да махна ли другите скаларии и друга сган от аквариума?

Аквариума  е 100 литра  . Общоса 7 скаларии  ,3 анцитруса  и 4 молинезии

valnata

 :-) Колега ти ми помагаш страшно много в момента.Аз се чудя във 100 литра дали да пускам две скаларии а ти в твоя имаш  седем и oще четири молинезии.Погледни в ЦИХЛИДИ прочети всички теми те са много и ще разбереш.Аз страшно много харесвам скаларията като рибка и ги четох и по мое мнение или са две женски или им е за пръв път.Спецовете ще кажат ;-)

}|{opukc


goro140

 Без да казвам че не уважавам мнението на модераторите или на админите ама на вас ви е по-лесно да покажите стари постове отколкото да прочетете темата до край . Аре давайте мнение след като поне прочетете внимателно  ВНИМАТЕЛНО поста  . Да вярно е че някои първо питат преди да прочетът ама май и някои отговарят  преди да прочетът . А за колегата  на който " помагам " . На мен ми помогна  (пак в кавички)  продавача като каза че и десет  нямат проблем в  100 литра  поне докато не са чифт . Е явно проблем си е . Не мисля да ти помагам така . Вече чета повече и ако тогава знаех това което и сега  бих взел най-много 4 ама нейсе сега няма каде да ги разнеса а не ми се дават в нашия скапан магазин . В процес съм да ги разредя  с бенган  но за сега и той има други проблеми . Жорикс всичко за което си ми дал като линк  съм го прегледал но и така не видях никаде където пише че първо се яде а след това люби  :-[ . Странно ми стана това а и разбрах че еднополовите връзки (тъй да се каже ) са естествени за този модел цихлиди . Така че мисля че след като обясних нагледно поведението на моите рибета някой с богат опит би могъл да го разтълкува по ясно за мен . Така да се каже че написаното и опита са малко различни  и бих искал разяснение  а не обяснение .   Уважавам всеки който уважава мен  *privet*  . А сега ако може да продължим по темата . Бих се радвал  на постове от дългогодишни  бридъри на скаларии .

}|{opukc

29.05.2009 23:35 #4 Last Edit: 30.05.2009 09:26 by }|{opukc
Точно тук е голямата загадка. Докато не се оформи гарантиран чифт/да има налични личинки/ не може да си сигурен в нищо. Ясна е само едната риба - тази, която снася.
Нормално е такова поведение.
женска-мъжки
женска-женска
и най-малко вероятно е мъжки с мъжки да се харесат, но не е невъзможно.
Когато рибите са млади са много неориентирани и не знаят какво да правят, затова и изяждат хайвера. Нужни са повече мятания за да добият опит рибите.

Аз не бих гредал скаларии в по-малко от 200л
Не е нужно да ги вадиш преди да си сигурен дали рибите са чифт. Но ако това се изясни е добре да го направиш, в общ аквариум трудно оцеляват малки.

Similar topics (5)

1026

Публикации: 14
Прегледи: 7592

36729

Публикации: 6
Прегледи: 4083

24167

Публикации: 6
Прегледи: 3892

3734

Публикации: 7
Прегледи: 10376

11913

Публикации: 85
Прегледи: 27358