• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 06:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ТРАГЕДИЯ

Започната от MASFORGO, 26.04.2012 10:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivotri

Във момента гледам 2 риби. Един астронотус и синодонтис и всяка вечер спирам филтъра че ми шуми. Водата сменям на около 2 месеца, а аквариума е много малък за тези риби. Сутрин като се замърси повече водата хрипат рибоците, ама това е при положение че 12 часа няма никаква аерация. Не мисля че са умрели заради кислород. По-скоро кофти съвпадения. Жалко за рибите.

ogyy

Гадно дева, съболезнования и от мен. Хубави риби. Не се отказвай.И аз съм на мнение че едва ли е от студено. Остава кислорода. Освен да се застраховаш с много живи растения подходящи за тях.Подарявам ти по 1 корен анубиас, ехинодорус и микрозорум.В събота ще мина през пазара, ако искаш може да ти ги дам там.

dgwrite

Само за една вечер поради липса на кислород загубих 2 страхотни алоункари ред рубин и 2 трофеопса. На сутринта намерих всички оцелели риби на повърхността едвам дишащи а други полегнали на една страна върху грунда.  Понеже малавийците са се били и бяха съборили флейтата, а и вътрешния филтър се беше задръстил и нямаше раздвижване на повърхността, това беше резултата. Така че при големи риби е напълно възможно да е от липсата на кислород.