• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 07:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

скалари-развъждане

Започната от svetlyo_89, 22.11.2011 19:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

svetlyo_89

имам няколко двоики скалария хварлят хаижер и след 1-2 дни потъмнява какво да правя  *dontknow* :duvar: :buff:

svetlyo_89

Nikiengi

Не мога да разбера от къде си? Хайвера на скалариите иска мека вода за да се излюпи. Водата в София и Самоков (и на други места) е такава, а в Пловдив например е много твърда и не става.  :-)

Bolta

Цитат на: Nikiengi - 23.11.2011 23:34
... а в Пловдив например е много твърда и не става.  :-)
Явно става. Няколко пъти люпя Скаларии, а водата и в Пазарджик е твърда.
Светльо, трябва да дадеш доста повече информация, от тази която си дал, за да може да ти се отговори.

svetlyo_89

от Перник съм аквариума е 130л когато хвурлиха хаивера на 1 камък гонеха всички риби оствих само 2-та в аквариума но след 1-2 дни хаивера потъмня дали да я измеря с някакъв тест водата не съм много на ясно *dontknow*

Nikiengi

Водата в Перник е много твърда (повече от тази в Пазарджик) и мисля, че това е проблема. Предлагам ти следното - купи си едно малко аквариумче (15-20 литра) и го напълни с вода Девин изворна, може и 50% дестилирана и 50% от чешмата, сложи едно изкуственно листо в аквариума при скалариите и като хвърлят хайвер на него, просто го извади и премести в малкото аквариумче и там аерирай с едно камъче и трябва да стане работата.  :-)

acho

Щом хайвера е потъмнял, значи е оплоден. Остави си родителите при него, те знаят какво да правят. Белият хайвер е неоплоденият, който те си премахват с времето. Дано да съм помогнал...:)

svetlyo_89

tolbuhinskiq

Ето така изглежда оплодения хайвер!   

easternalien

Ще използвам темата за два въпроса:
1: Влияе ли се хайвера на скалариите, ако е близо до нагревателя?
2: Възможно ли е женска да хвърли хайвер с един мъжки (хайвера беше изчезнал на другия ден), а след 2 дена да оформи двойка с друг мъжки?

elblanko

Цитат на: easternalien - 24.11.2011 19:15
Ще използвам темата за два въпроса:
1: Влияе ли се хайвера на скалариите, ако е близо до нагревателя?
2: Възможно ли е женска да хвърли хайвер с един мъжки (хайвера беше изчезнал на другия ден), а след 2 дена да оформи двойка с друг мъжки?

1 Не
2 Да
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37