• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Климатизиране на ремирези

Започната от spetsa, 09.02.2008 18:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rookie_gyn

Още нещо - рамирезито не понася много - много хлорта във водата. И мръсна вода не понася. А пък някои пъти при много мека и кисела вода прави воднянка. Абе капризна рибка си е. Макар, че нищо специално при нея. За кламатизация - мога от опит само да споделя, че колкото е по-млада рибката, толкова по-лесно свиква в промените на водата. Последния път взех 20 риби на възраст около 3,5-4 месеца, почти безцветни и ги сложих в 60 л аквариум, напълно празен с вода на две седмици в която не беше живяла никаква рибка. Естествено ги темперирах като доливах от водата в аквариума в кофата в която ги бях пуснал. Там си седяха около месец докато започнат да се отделят по двойки и да ги разделя в по-малки съдове. Досега имам 4 жертви. Което си е направо нормално. Даже се размножават редовно /тема която бях писал по-рано/ но по изкуствен начин.

Krasi*

Цитат на: discus - 11.02.2008 12:11
Това пък как категорично го каза, проблемът си е точно във водата и най вече pH, щом толкоз бързо заминават.
Отговорил съм на изказването на elderonth "Искат стара,мека и кисела вода".Водата в моите аквариуми е с показатели gH-над 20 и pH-7,5(нито е мека,нито е кисела).Категорично твърдя,че M.ramirezi живеят и се размножават без проблеми при такива условия.
   Какъв е проблема при spetsa и дали е свързан с pH на водата можем само да гадаем...

discus

Цитат на: Krasi* - 13.02.2008 22:25
   Отговорил съм на изказването на elderonth "Искат стара,мека и кисела вода".Водата в моите аквариуми е с показатели gH-над 20 и pH-7,5(нито е мека,нито е кисела).Категорично твърдя,че M.ramirezi живеят и се размножават без проблеми при такива условия.
   Какъв е проблема при spetsa и дали е свързан с pH на водата можем само да гадаем...

Ела вземи малки рамирези от София, после веднага ги шляпни във водат която имаш и тогава кажи че нямаш проблеми. На всичко отгоре невиждам никой да е казал че немогат да живеят в параметрите които си посочил, водата ти не е мека но пък е близка до неутрално Ph. Много правилно си го е казал човека за водата, това са идеалните условия все пак.
И да завърша темата е започната от Spetsa ,той е този който има проблем, та за това гадаем върху неговият проблем.

Krasi*

   На 2.02.2008г. взех 40 броя рамирези от пазара в София,след 12 часово пътуване веднага ги "шляпнах" във вода със стоиности,които съм споменал и казвам-нямаше проблеми,поне докато бяха при мен.Факта си е факт!!!

RazorJack

и колко време е било това просто ми е интересно?

2 седмици има ли?

mejdupraznika

Двете ми рамирезки който си взех са много енергични .  Това нормално ли е за тях. постоянно нагоре надолу ?? До сега не съм гледал и ми е много чудно. Дисксите ми са Мудни а тези са като ракетки наляво надясно  *JOKINGLY*

mistar_ti

И аз в понеделник си вземах 6 размирезита и с малко темпериране и доливане в кесийката ги цопнах в аквариума тъй като нямам в момента възможност за карантинен аквариум. Отначало бяха напулно безцветни сега малко каточели се оцветиха и са енергични и лакоми. Дано да продължат да са такива. Та въпроса ми е нормално ли е да са безцветни не знам как каква въраст са но са големи колкото женска гупа порастнала
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

discus

Не казваш какъв им е размера(см), защото има и гупи и гупи все пак, но не се безпокой ще се оцветят

mejdupraznika

21.02.2008 15:28 #23 Last Edit: 21.02.2008 15:30 by mejdupraznika
да и мойте са на размер на голяма женска гупа. Имат оцветено по телцето сини точки и долу краиниците червеничко но не са оцветени както трябва. аз ги взех вчера. Та нормално ли е да са така енергични ? не се спират. И иммам въпрос до 34 градуса 13-14 дена ще издържат ли имам камшичести при дисксуте и се налага.  *NO*

discus

Не бих пробвал дали ще издържат 34 градуса.

mejdupraznika

 *NO*някакво др решение да предложите за камшичести защото :buff:

mejdupraznika

Възможно ли е , рамирезите ми да са хвърлели хайвер, и дискусите да отиват и да го ядът, защото когато дискусите отидът на него място и рамирезките почват да ги бият  :karamse:

Stas

Рамирезите си пазят мястото когато:
1. имат намерение да хвърлят хайвера там;
2. хвърлили са хайвер на мястото;
3. излюпили са се малки в съответния район.

Точно дискусите едва ли ще им ядат хайвера.

mejdupraznika

 *THUMBS UP* Значи има  злато в тази чашка и рамирезките го пазят и са въоражени до шия  *DONTWORRY* *MODERATOR*