• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 13:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Вражда между дискуси

Започната от IlOvethedouGh, 08.09.2010 22:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Тези дискуси на каква температура ги държиш?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

IlOvethedouGh

stilista

Нитрити--0,5Нитрати ---0 ,а амоняка колко е?
Че нещо не ми излизат сметките или не си направил теста както трябва понеже на снимката не си личи.
Щото си мисля че проблема ти е амоняка---нито имаш стабилна вода ,нито растения  ]:->
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

IlOvethedouGh

ами те първа ще си зема растения водата ще се стабилизира надявам се от това от което ви показах поне леко съм в нормите какво ми препоръчвате да се изсилвам да сменям водата и по принцип като я сменям трябва ли да я оставям в кофи да престоява или направо да я наливам а относно амоняка с кои елемент се обозначава  *NO*

aonsu209

Амонякът е газ с остра характерна миризма. По-лек от въздуха, добре разтворим във вода и лесно втечним при високо налягане. Състои се от 1 обем азот и 3 обема водород, затова отговаря на формулата NH3. Азотният атом е свързан с водородните атоми с полярни ковалентни връзки. Тези връзки са полярни, защото електроотрицателността на азота е по-голяма от тази на водорода. Молекулата на амоняка е полярна поради полярните ковалентни връзки и несиметричния и строеж. При азотния атом има свободна електронна двойка.

stilista

Цитат на: aonsu209 - 02.10.2010 23:12
Амонякът е газ с остра характерна миризма. По-лек от въздуха, добре разтворим във вода и лесно втечним при високо налягане. Състои се от 1 обем азот и 3 обема водород, затова отговаря на формулата NH3. Азотният атом е свързан с водородните атоми с полярни ковалентни връзки. Тези връзки са полярни, защото електроотрицателността на азота е по-голяма от тази на водорода. Молекулата на амоняка е полярна поради полярните ковалентни връзки и несиметричния и строеж. При азотния атом има свободна електронна двойка.

Много си грамотен като си преписал от уикипедия да се правиш че много знаеш,а реално май не е така :karamse:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D0%BA това е за да не съм голословен.
Просто да му беше написал че амоняк =NH3
Цитат на: IlOvethedouGh - 02.10.2010 22:50
ами те първа ще си зема растения водата ще се стабилизира надявам се от това от което ви показах поне леко съм в нормите какво ми препоръчвате да се изсилвам да сменям водата и по принцип като я сменям трябва ли да я оставям в кофи да престоява или направо да я наливам а относно амоняка с кои елемент се обозначава  *NO*
Ако не можеш ежедневно да сменяш по 15-20% вода то през ден по 30-40%
Сипвай е в кофи или туби от минерална вода да престояват по 24часа
Живот и здраве след 3 до 4 седмици ще имаш стабилен цикъл.
Не се шашкай ,ще се справиш *THUMBS UP*

aonsu209

Цитат на: stilista - 02.10.2010 23:23
Много си грамотен като си преписал от уикипедия да се правиш че много знаеш,а реално май не е така :karamse:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D0%BA това е за да не съм голословен.
Просто да му беше написал че амоняк =NH3Ако не можеш ежедневно да сменяш по 15-20% вода то през ден по 30-40%
Даже не съм си правил труда да го пиша ми го копирах, но не това е въпроса той дори незнае какво мери и кое за какво е и не си прави труда за 3 сек сам да си провери, нищо лично.

IlOvethedouGh

Не умнико просто не разбирам и се занимавам с това от 1 месец как мога да знам че да ми викаш не съм си правил труда от каде знаеш аз какво правя ?

Caxapa

Успокойте тона за да  не се налага да трием и заключваме темата.

joro1981

Поредна грешка правиш. Рибите ти умират, а ти купуваш още. Сигурен ли си ,че си нитритите са ти 0.5 а нитратите 0 ??? Нещо си в грешка. Според мене изобщо не си правиш труда да прочетеш какво ти пишем и правиш грешка след грешка.Ти си знаеш най-добре.
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

IlOvethedouGh

03.10.2010 14:41 #70 Last Edit: 03.10.2010 14:59 by Caxapa
Е добре, направих тест даже и снимка съм ви качил да прецените вие. Знам, че не можете от 1 снимка да прецените какво точно им има. Сега си мисля, че трябва малко да си окисля водата  :duvar:а не да я сменям всеки ден. Какво мислите ? И само ми остана въпроса, защо 3 те от 5 те дискуса се хранят много малко още ? Благодаря за помоща ви!   *bg*

joro1981

Аз се чудя как още са живи а ти питаш защо не се хранели ?!?! Трябва да окислиш водата ?!?! Изглежда ,че не си попил абсолютно никаква информация от изписаното до тук.
И аз имам един въпрос към тебе. На колко години си ? 12 ?
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

stilista

Цитат на: IlOvethedouGh - 03.10.2010 14:41
Е добре направих тест даже и снимка съм ви качил да прецените вие знам че неможете от 1 снимка да прецените какво точно им има сега си мисля че трябва малко да си окисля водата не да я сменям всеки ден какво мислите ? И само ми остана въпроса защо 3те от 5те дискуса се хранят много малко още  благодаря за помоща ви   *bg*
Вземи да слушаш какво ти казваме иначе просто няма смисъл от съветите ни след като не искаш да се съобразиш с тях.
Колегата Жоро е прав че е цяло чудо че все още имаш риби .

IlOvethedouGh

Ок почвам да сменям водата през ден по 30 % надявам се да се оправи водата ще я изчаквам от предния ден да престоява 24 часа искам да ви попитам фекалиите на дискусите с сифонче ли ги обирате щтот аз така правя всеки ден ?

kapacitet

ЦитатПоредна грешка правиш. Рибите ти умират, а ти купуваш още.

Май ще изляза прав за някой работи. То тепърва се почва.

Similar topics (5)

43340

Публикации: 6
Прегледи: 4128

25358

Публикации: 5
Прегледи: 4957

24167

Публикации: 6
Прегледи: 4371

4967

Публикации: 2