• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.05.2024 18:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Вражда между дискуси

Започната от IlOvethedouGh, 08.09.2010 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

joro1981

Като гледам май е пуснал рибите веднага  =-O До няколко дни ще са умрели ако не вземе мерки за тях ( най-вероятно от амоняк). Дано грунда да е кварцов, защото ми прилича на коралов пясък. Ще вдигне доста твърдостаа на водата което не е добре за дискусчетата.А и това филтърче за толкова много риби .......
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

IlOvethedouGh

Значи аквариума е стартиран преди 3 седмици някаде първите му обидатели бяха скаларии водата седя без риби някаде 5-6 дена и след това изипах Сера си нещо за моментално стартиране и минаха две седмици от тогава ;( пфф мн ми е кофти другите не показват подобни признаци незнам какво да правя сега съм на работа и дано като се прибера да е жив утре мисля да купя тест за pH .. всичко уш е в нормите температура ... само за пх незнам..
: 29.09.2010г 19:07ч
Пясъка ми е кварцов и е изчистен смисъл от магазин за акваристика ми е и съм правил всичко стъпка по стъпка от човек който се занимава с дискуси и всякакви други риби ... незнам каде е грешката ми ако е болна може би ?

joro1981

Купи си тестове за амонии/амоняк ,нитрати/нитрити и фосфати. Те са опасни за дискусите. Ph-то няма кой-знае какво значение ако не развъждаш. При мене е около 8-8,5 и нямам проблеми, а трябва да е 6-6.5.
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

IlOvethedouGh

Ето и снимки моля за помощ "  понякога се завърта настрани възможно ли е просто така да си прави а когато е доло и се допира до дъното да си почива ли незнам    :duvar:




joro1981

Определено не си почива. Според мене е "пътник" . Купи си бързо тест за амоняк. При наличие, не само този , а всички ще умрат до няколко дни. Според мене не е стартиран този аквариум. Премести рибите в друг аквариум или ги върни там от кадето си ги купил, докато не си оправиш водата. Ако нямаш тази възможност купи бързо Fluval Ammonia Remover  и го натикай във филтъра и започни да сменяш 30-40% от водата всеки ден.Спри и храненето за няколко дни.
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

kapacitet

Аз има друго предложение за решаване на проблема. Вместо да си даваш парите за тестове и химия си вземи растения. А най- добре си вземи много растения. Пусни ги за няколко дена с кошничките в аквариума докато ти свикне окото с тях и решиш точно къде да ги боцнеш. Имай в предвид, че заради дискусите се налага да поддържаш висока температура на водата и не всичко ще издържи на нея.
Както те е посъветвал Жоро, спри храненето за няколко дена и сменяй всекидневно част от водата. След това се замисли за още един филтър, но не просто някакъв такъв щото да имаш и да бълника водата, а да ти върши работа.
Със или без тестове, лекарства и химия, жертви ще има. Ако поне този път се вслушаш в съветите на колегите, жертвите и проблемите ще са по- малко. Направих си труда да изчета всичко по темата и смея да заявя, че каквото си решиш го правиш, макар и грешно. Задаваш си някакви безразборни въпроси, дават ти съвет, а ти пак си знаеш твоето.

Поздрави и не се шашкай. Можеше и по- лошо да е.

IlOvethedouGh

Дискуса умря възможно ли е да са ми го продали болен , защото ако е проблема в водата защо другите дискуси и риби не показват същите признаци ? Само от 2 дена са били в мене неможе толкова бързо да го уморя !!   *HELP*  *HELP*  *HELP*

kapacitet

Аз не мисля, че дискуса е бил болен, а ако е бил защо и другите не са болни. И сам казваш, че не показват никакви признаци да са болни. Моята теория е, че умрелия дискус е бил с по- слаба имунна система и не достатъчно силен да преодолее стреса от промяната на условията на живот. Сега не ти остава нищо друго освен да правиш това което те посъветвахме и да се надяваш, че няма да има повече жертви. И не забравяй растенията, развитието им е най- добрия показател за квалитета на водата.

Успех 

Асен Евгениев

Цитат на: IlOvethedouGh - 30.09.2010 22:31
Дискуса умря възможно ли е да са ми го продали болен , защото ако е проблема в водата защо другите дискуси и риби не показват същите признаци ? Само от 2 дена са били в мене неможе толкова бързо да го уморя !!   *HELP*  *HELP*  *HELP*
По принцип, може.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

IlOvethedouGh

Имам проблем само Сан Мерата ядът другите дискуси нещо нямат апетит някакви предложения ? не са яли от 3 дена ...... днеска ще направя тест на JBL и ще ви държа в течение ..

tomatomov197

    Колегите те посъветваха да не ги храниш,  но ти си ги тъпчеш пак.   Дано поне да сменяш водата всеки ден  и да не спираш аератора въобще.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

joro1981

На никой не му се дават пари за тестове и химия, но някой път е неизбежно. Това ,че другите все още са добре , неозначава че ще живеят още дълго. Сложи Fluval Ammonia Remover във филтъра ти казах. Предлагам ти го като най-евтиният вариант. Една опаковка е 11-12 лв. Вътре са 3 пликчета с медицински камък. По добре дай 12 лева от колко да губиш риби за стотици.

Колкото до препоръката на колегата да сложиш много растения - не съм съгласен с него. Амоняка се премахва от кислородолюбивата бактерия  Nitrosomonas. Тези бактерии се хранят с кислород и амоняк а отпадния продукт е нитрит. Нитритите се разграждат до нитрати. При натравяне с нитрати ще помогнат многото растения, но не и за намаляването на амоняка!

Колкото повече ги храниш - толкова повече ги тровиш ;) Ако не престанеш и не сменяш вода 100 % си изгубил всичките! Вдигни и температурата на водата на 34-35 градуса!

Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

kapacitet

ЦитатКолкото до препоръката на колегата да сложиш много растения - не съм съгласен с него. Амоняка се премахва от кислородолюбивата бактерия  Nitrosomonas. Тези бактерии се хранят с кислород и амоняк а отпадния продукт е нитрит. Нитритите се разграждат до нитрати. При натравяне с нитрати ще помогнат многото растения, но не и за намаляването на амоняка!

Не ми се иска да споря с теб, но по твоята логика нека премахнем сега амоняка и след месец два ще започнем да премахваме и нитрати. Мислиш ли, че колегата се е засилил с кофите да сменя вода. Както виждаш и папането продължава. Сега ще се стабилизират нещата, а нали единия дискус гътна, ще си купим нов, та покрай него още някой друг дзвер. Ще плъзнат и водорасли, а то и за тях трябва водораслояди. И така след някой друг месец ще се заформи такова дускус компотче, че никаква химиика и пликчета няма да му помогнат. ;-)
Та предложението ми да се сложат растения не е свързано със премахване на амоняк, а с поглед леко във бъдеще време. Но избора си е на колегата IlOvethedouGh.

Поздрави


joro1981

Цитат на: kapacitet - 01.10.2010 19:57
Не ми се иска да споря с теб, но по твоята логика нека премахнем сега амоняка и след месец два ще започнем да премахваме и нитрати.

Tочно това ми е логиката. Да разгради амоняка до нитрати. После да мисли за нитратите. Амоняка нанася непоправими щети, докато при натравяне с нитрати не е така !
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

IlOvethedouGh

Здравейте приятели направих тестовете на водата качил съм малко снимки от тях и от 2мата ми нови обитатели златен анцитрус и риба нож взех си и анубиас мисля че така се казваше само го зарових в пясъка така ли  се прави :( ? както ме посавтвахте май трябва да ми се окисли малко водата ме посъветвъха да не я сменям скоро да поседи ?

NO3mg/l - 0
NO2mg/l - 0,5
GH - e ok
KH -  6,d
pH - 7,6
Ето го и самия тест :

 




Similar topics (5)

14166

Започната от vito


Публикации: 19
Прегледи: 10617

51802

Публикации: 3
Прегледи: 3192

35016

Публикации: 18
Прегледи: 9183

48370

Публикации: 10
Прегледи: 4076

33417

Публикации: 3
Прегледи: 3700