• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 22:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Вражда между дискуси

Започната от IlOvethedouGh, 08.09.2010 22:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stilista

Цитат на: IlOvethedouGh - 09.09.2010 16:31
Благодаря за обърнатото внимание и за флекстаипето ;) искам да ви овидомя че отмених поръчката на аквариума и съм се насочил към по голям към 260 литров на фирмата ЕХЕЙМ  кажете си мненията и ако някои може да ми каже ако си е поръчвал на стъклар да му прави аквариум колко пари ще излезе 300 литров някаде приблизително ако може някои да ме ориентира защото този немския е 850 лева.Благодаря предварително
С такъв бюджет можеш да си поръчаш на майстор един 500литров  :-D но имай впредвид че филтрацията няма да е евтина...някъде 2външни филтъра по 2000л/ч. По 250лв. на сън сън
:-P
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

IlOvethedouGh

Много ми помогнахте благодаря ви за този линк надали в моя малък град има такъв майстор спрях се на тоя последния аквариъм дето е 300 литров  Обем: 265 литра
Размер: 106 x 53 x 68 см
Осветление: 2 x 20W + 1 x 9W
Цвят: Бял , Черен , Кафяв
Цена: 790 лв
преполагам че е китайски поне надеждни ли са и могат ли някаде да се поръчат ??
: 09.09.2010г 15:03ч
Спрях се на един от тия двата ще е моля за съвет :
http://www.aquatica-bg.com/detail.php?id_prod=444

http://www.aquatica-bg.com/detail.php?id_prod=124

stilista

Избора си е свой!
Имай впредвид ,че с тея височини стават трудни за подръжка.Имаш голям литраж ,а получаваш къс и висок аквариум .
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

IlOvethedouGh

10.09.2010 16:27 #18 Last Edit: 10.09.2010 18:54 by IlOvethedouGh
Да но искам по нататък ако се науча да гледам риби да си зема по специфични видове а 300 литров е малък за такива ако можете да сложите минуси и плусове и коментари по цените благодаря
: 09.09.2010г 17:05ч
Искам да попитам как седи въпроса с отглеждането на морски риби и дали въобще е  възможно и дали има вариант да съжителстват с сладководни новобранец съм съжелявам за елементарните въпроси.
Интересува ме точно този вид : Acanthurus achilles Ахилесов танг дали въобще го има.

Bolta

Има цял раздел за морска акваристика .
За соленоводен аквариум ти трябва повече техника - съмп , скимер и т.н.
Относно съжителството на тази риба (на която си написал името по-горе) , мисля че няма как да стане със сладководни риби .
Има риби , които са известни под името "бракични" - те живеят в по-леко солена вода .
Тук във форума има колеги , които имат морски аквариуми . Те биха ти отговорили най-точно .
Аз не разбирам от такъв тип аквариуми - само исках да те насоча , къде да четеш .

IlOvethedouGh

Благодаря за инфото Болт ;) конкретно не намерих информация от линка разбра само че обурудването и подръжката е по трудна на соления аквариум мисълта ми е дали някой морски риби могат да живеят в сладководен аквариум най-вероятно не :) ....

Alexfield

Не могат.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Асен Евгениев

Еееех, ако можеше... :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

IlOvethedouGh

Да попитам какъв термометър да си зема такъв дето се лепи на стъклото или коъйто се потапя в водата тоя на стаклото надежден ли е и една помпичка за почистване на аквариума за стъклото една като гъбичка магнитна чакам мнения ;)

MeTogu

Стъклен потопяем.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

IlOvethedouGh

А някой може ли да ме насочи към UV LED blue освелтение каде има въобще такива благодаря ...
Тия кадето са навити на макара дали вършат работа и дали е ефектно ? Примернпо :

тая система е КР91 и е доста скъпа близо 900 лева.. с тялото някакви подобия и добра ли е идеята за осветително подводни тела гледах раздела направи си сам но нещо не съм впечетлен.

IlOvethedouGh

Здравейте набързо тия пръчки и миди мога ли да ги слагам всичките са истински да ги преварявам ли ето линкове :
http://www.postimage.org/image.php?v=gxwwP1r

http://www.postimage.org/image.php?v=gxwwRwA

ico

Ако ти е морски аквариума, сложи мидите, но не и пръчките.  ;-)
Ако е сладководен, може да сложиш пръчките. Но преди това кажи какви са, сухи или сурова дървесина. Ако ти е известно от какво точно дърво са? Иначе преваряването не е задължително, но ако има възможност за варене, помага за потъването на дървото.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

MeTogu

Нито мидите слагай в морския аквариум,нито пръчките в сладководния.
А осветлението за което питаш по-горе си е за рифов аквариум а ти едва ли ще правиш такъв.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

IlOvethedouGh

е ако преваря мидите какво се бърка малко да ми поясните ??

Similar topics (5)

57872

Публикации: 7
Прегледи: 6794

37635

Публикации: 5
Прегледи: 8673

36729

Публикации: 6
Прегледи: 4543

16654

Започната от Tetrata_pd