• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 13:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

хайвер?

Започната от Emich, 09.04.2013 16:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Emich

Първо искам да се извиня, за тъпото заглавие на темата, но по- остро не се сетих  :duvar:
Имам две женски  крибензисчета  / полово зрели/ и едно мъжкарче, което не е полово зряло/ женските като го мернат и започват веднага да го гонят, но не това е признака, че не е полово зряло  :-D /. Повече от две седмици двете женски танцуваха, сякаш се ухажват, из аквариума. Сега едната си заплю една пещеричка и от няколко дни, почти не излиза, само наднича от дупката. Другата се върти около дупката и не дава на другите обитатели да припарят на около. Възможно ли е да "надушват" мъжки хормони в аквариума и по този начин да се е подлъгала да хвърли хайвер. Или .... не знам.
Вече от нищо не се учудвам. Имам идна женска кучка която като се разгони, сама отива при мъжкаря, на други не пуска  ]:-> и противно на природата на кучетата, тя е водач на глутницата.  :-D малко се отметнах от темата за рибите, но не страдам от липса на гадинки  *YAHOO*
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

nikan

Женските са много наедрели и са пълни с хайвер възможно е малкия мъжки да е оплодил хайвера(не се вижда на клипа колко е голям) и след това да са го изгонили щом едната женска се е скрила в укритието и не излиза има голяма вероятност да има хайвер въпросът е дали е оплоден или не!

митко

Когато имаш две женски полово зрели цихлиди, без наличието на полово зрял мъжки, те си хвърлят, като едната се прави на мъжки.Хайвера, разбира се не е оплоден.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Emich

Проблем ли е да ги оставя да си се залъгват,че ще имат хавелчета? Предполагам, че като не се излюпи нищо, мамчетата ще зарежат хайвера и някой ще го хапне? Или да бъркам, да го махам? *MODERATOR*  :whistle:

Emich

от около дво месеца имам мъжкарче. Би трябвало вече да е полово зряло, но женските постоянно го нападат. Възможно ли е да се залъгват че двете са чифт и за това да не го допускат до себе си ? Мисля да изкарам едната женска от аквариума, за да видя дали мъжкарчето ще работи ???

Similar topics (5)

10232

Започната от Mom4il


Публикации: 20
Прегледи: 9542

3112

Започната от stivi_88


Публикации: 15
Прегледи: 8965

33417

Публикации: 3
Прегледи: 3692

53820

Публикации: 5
Прегледи: 2885

28542

Публикации: 1
Прегледи: 2696