• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 14:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Крибензиси

Започната от Igi, 17.05.2005 15:42

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Igi

Не мога да не се похваля, просто не се сдържам. Става въпрос пак за аквариума в офиса който е от скоро , месец някъде. Та значи за последната седмица молинезиите родиха, сега са наред гупите, вчера неонките хвърлиха хйвер (което ми се случва за първи път неонки да хвърлят хайвер), е изядоха го веднага де. А в момента са наред Крибензисите , дори имам възможност да наблюдавам събитието. Този път мисля да им взема хайвера за да не го изядат пак, че от кога чакам поколение от тях.  :D

Boby_

Ей, браво! Голямо е... ъъъ, хвърляне на хайвер пада в тоя аквариум!   :lol:
Това говори само за едно - добро гледане.  :lol:

Igi

:D приемам всякакви съвети за опазването на хайвера на крибензисите. И най - важният въпрос , ако им го взема , дали ще се получи нещо? Да храня ли родителите, последният път ги хранех редовно и те решиха да променят менюто?

Жоро

Крибензисите както повечето цихлиди са добри родители и това,че са изяли хайвера един път не означава,че ще го изядът пак.Все пак е визможно,но процента на оцелелите рибки ще е много по голям ако оставиш хайвера на грижите на родителите отколкото в инкубатор.

Igi

Мерси за отговора, ще ги оставя , дано да стане този път. А да храня ли родителите?

Жоро

Докато се излюпи хайвера родителите не би  трябвало да проявяват интерес към храна(основната им дейност е прогонване на натрапници и опазване на хайвера) ,но все пак им давай по малко.Успех и чакаме да се похвалиш скоро с малки крибензиси.

Igi

Мерси много  :D  Дано , нямам търпение

AQUASAUR

Igi, въприки че са африканци, "крибензисите" се доближават по хайверене повече до американските си събратя...
Не пишеш върху какво(къде) са хвърлили хайвер... :roll: ,не споменаваш и нищо за зонирането на аквариума...?
А това са си основни неща когато целиш успешно цихлидно хайверене в общ аквариум... :!:
Предполагам,(относно "крибензисите")че и други колеги са го установили:
- най-добър резултат има когато им подсигуриш гърне,в което и двамата родители да могат да влизат-излизат и си свършат всичко необходимо...и го чувстват като своя "непревземаема крепост"...
- друг удачен вариант е, до камъка(мястото) на който са хвърлили хайвер, да сложиш някакво хралупесто укритие, в което да си скрият веднага малките след излюпването им...
Така спестяваш на родителите стреса от размотаването на личинките(особено уязвими през първите дни) по непригодени укрития и шашкането по събирането им накуп и опазването от "натрапници"...
Добре е цялата тази зона да се "отцепи" с някаква "преграда"(корен,камък,растение...) с оглед на по-спокойното родителстване... :!:
И въпреки всичко това...,не знам дали в този си период, родителите цихлиди, ще продължават "миролюбието" си към пъстроцветната компания за която споменаваш(гупи,неонки,молинезии...) !?
Най-малкото остава висящ въпроса - като проплуват и се разщъкат малките...,дали ще можеш да ги подхраниш пълноценно в общия аквариум...и до колко някои от другите риби няма да им се пробват...или пък изпатят за това си намерение... :twisted:
Затова,ако целиш поколение, може би е най-добре да си отделиш чифта в друг(макар и по-сромен) аквариум...или да изсмучеш с маркуч и сламка малките,веднага щом проплуват и ги отгледаш индивидуално... :!:
УСПЕХ!

Igi

семейството си има гърне, в аквариума има обилна растителност, за сега няма как някой друг да им изяде хайвера, запланувала съм да си прибера в къщи другите обитатели, стига да излезне нещо от хайвера, че ми омръзна да разхождам рибки от нас до работата с градски транспорт.

Igi

:D  разгеле , хайвера почна да мърда  :D
Вече семейството е самичко, очаквам пълното излюпване

abaro

Айде че и ние нямаме търпение вече soska
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Жоро

Щом мърда очаквай нови попълнения до един ден.

Nemo

с нетърпение чакаме да го отпразнуваме  :drunk
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

abaro

Вярно, тази седмица друг сериозен повод не е имало :cranky
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Igi

Да вече мога да се похваля с бебета :D. Все още имат съвсем малко останало по коремчето от хайверната обвивка, незнам точно как се казва. Мъничетата са много интересни, имат леки черни ивици, учат се да плуват , а мама и тате само ги събират като избяга някое от "къщата".  :D Много е интересно да се следи развитието им.

Similar topics (5)

32840

Публикации: 1
Прегледи: 5368

28028

Публикации: 3
Прегледи: 3128

5725

Публикации: 13
Прегледи: 7054

54846

Започната от petarstefanov84


Публикации: 0
Прегледи: 1409

34477

Публикации: 1
Прегледи: 2441