• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 23:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Климатизиране на ремирези

Започната от spetsa, 09.02.2008 21:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

spetsa

Преди да пусна темата ще кажа че съм прочел доста теми за ремирезите.
Проблема ми е че немогат да се закрепят в аквариума.Взех си 6 малки но 3 си заминаха и останаха още 3 които са на ръба.Гледам ги в 40 литра и нещо немога да ги климатизирам.Гледам че много хора от форума имат и никой не се е оплакъл от такова нещо.Верно водата в Пловдив е твърда но това ли е причината?!?Някакви съвети в това как да ги климатизирам,добавяне на препарата или третиране на водата??

Живко

В Плевен също трудно оживяват рамирезита. Особено вносни. Тези който са развъждани в БГ обикновено се справят.
Ти само рамирезита ли имаш в тези 40 литра?
Никой не се е родил научен.

ata_nas

Аквариумът е малък. Създаваш допълнителни трудности за успешната адаптация на рибите. Ако приемаш съвети-купи си Рамирези от Евгени и ще имаш по-малко проблеми.

elderonth

Искат стара,мека и кисела вода.Аз пробвах 4 пъти по 10 рамирези в 600 литра,не става...в Пловдив водата не  позволява.Малко крехки рибки са,дано да успееш.

spetsa

Рибите са български и са само ремирези в 40 литра.Нарочно взех български и по малко като си мислех че ще успеят да се справят с тукъщната вода но уви :(

kamos

Купувай рибките от местен търговец, който ги е държал в карантина поне 2 седмици. През този период рибките би трябвало да са се аклиматизирали към водата. И ги отдели в стабилизиран аквариум/за мен това е аквариум над 6 месеца/
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

theater

Цитат на: ata_nas - 10.02.2008 01:51Ако приемаш съвети-купи си Рамирези от Евгени и ще имаш по-малко проблеми.
Купувал съм към 10-ина от Евгени. Всичките измряха. Не казвам, че са некачествени. Просто се примирих, че в моя аквариум рамирези не виреят.  :-[
За сметка на това си взех наскоро от Ицо (Аквазавъра) 3х Apistograma Cacatuoides и да чукна на дърво за сега са се позакрепили (трета седмица живеят). Даже мъжкарят сериозно започна да се разхубавява.
ПРОМЯНА: Апистограмите, които купих са внос от Унгария, доколкото разбрах.
140л - харацини
http://starividri.org

ata_nas

Константине, моята първа партида, която взех от Евгени също измря-впоследствие разбрах защо!
Преди близо месец си купих пак от Евгени-към момента всичко е ОК и дори единият чифт хвърли хайвер. Разбира се това им беше за първи път и се сещате какъв е резултата, но е важно, че успях (или поне така си мисля!) да адаптирам Рамирезките.

Krasi*

Цитат на: elderonth - 10.02.2008 04:22
Искат стара,мека и кисела вода.Аз пробвах 4 пъти по 10 рамирези в 600 литра,не става...в Пловдив водата не  позволява.Малко крехки рибки са,дано да успееш.
Проблемът не е във водата.При мен нито е кисела,нито е мека,но не съм имал проблеми никога.

discus

Цитат на: Krasi* - 11.02.2008 01:06
  Проблемът не е във водата.При мен нито е кисела,нито е мека,но не съм имал проблеми никога.

Това пък как категорично го каза, проблемът си е точно във водата и най вече pH, щом толкоз бързо заминават.

RazorJack

ами аз от както почнах да сипвам sera ph- във водата и нямам проблеми с тях, преди това и при мен се разболяваха от няква гадост на хрилете или си заминаваха без видима причина ...

theater

Цитат на: ata_nas - 11.02.2008 00:24
...впоследствие разбрах защо!....
Би ли споделил?  :-)
140л - харацини
http://starividri.org

ata_nas

12.02.2008 15:11 #12 Last Edit: 12.02.2008 15:15 by ata_nas
Споделям:
Втората партида взех от Евгени (разходих се до София) лично аз.
По време на пътуването съм спазвал всички препоръки за пренос-ръкава с рибите беше поставен в термоустойчива чанта, чантата върху мека подложка и т.н.
След като се прибрах изсипах рибите в един малък аквариум (десетина литра) и на около половин час сипвах по малко вода от моя аквариум докато се понапълни. Там прекараха до другия ден с цел да изакат всичко изядено. Прехвърлих ги в по-голям (40-литров) съд, където живяха близо седмица (пълна карантина). Едва след тези процедури ги пуснах при останалите риби. Някои уточнения: подавам СО2, което води pH до стойности под 7, сменям вода редовно и сифонирам същевременно, намалих броя на рибите (18 Расбори продадох на LGI, транспортирани пак от мен на отиване към София в 10-литрова туба от минерална вода).
Това е. Към момента нямам загуби (да не чува рогатия) и единият от чифтовете дори хвърли хайвер, а снощи забелязах подобни упражнения от друг чифт. Дано съм написал нещо полезно, макар че нищо ново не казвам.

p.s. Благодарности на }|{opukc за Роталата и Ароматиката (обезпаразитени по негов "специален" начин). :-D

Stas

По мои наблюдения рамирезите искат по-скоро мека вода.
Това не им пречи да умират, обаче. Другото, което искат е чистота - добре поддържан аквариум. Всеки занемарен аквариум е непригоден за рамирези.

Аз имах много и някои хора от форума знаят колко съм раздал.
В крайна сметка ги изтървах и ми остана един мъжки. Взех още 3 бр. от Евгени - няма проблем с тях. И... хубавото е, че Евгени продава риби само след като ги е държал под карантина ДВЕ седмици. (Една седмица карантина е напълно безполезна).

ata_nas

Евгени си ги развъжда сам Рамирезките, как да ги държи под карантина (в какъв смисъл)?