• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.06.2026 19:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дискуси в 140/50/50

Започната от kolib4iata, Вчера в 14:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kolib4iata

Здравейте , може ли да гледам дискуси в аквариум 140/50/50 като ме притеснява височината на аквариума. Колко на брой може да се пуснат , не са ми нужни повече от 6 ако е позволено , не искам да са стресирани от малък аквариум.

_Kirilov

Ако не прекаляваш с големината на декорацията ,че да им вземаш от пространството, мисля ,че между 6 и 8 малки подрастващи няма да имаш проблеми .
На каква филтрация ще заложиш ?

kolib4iata

Добре , благодаря. Харесъл съм EHEIM Professional 4+ 600

_Kirilov

Аз лично не бих дал толкова пари за Ехайм конкретно - другото , което е ,че предполагам знаеш ,че за дискуса качеството на филтрацията трябва да е на ниво, даже по-скоро бих казал количеството.
Идеята ми е, че може би по-добрия вариант е да помислиш за два филтъра, а не само един.

Плюсове- при почистване не се променя толкова рязко водата
               - двете кофи ще имаш х2 филтърен материал
               - много трудно ще можеш да останеш без никаква филтрация ако стане нещо
                - със сигурност ще можеш да си позволиш да храниш сериозно докато са подрастващи.

Минуси - цената дори и за по-евтини филтри като Флувал примерно си остава Х2 (407 модела)
               - малко по-трудно менажиране на потока ако течението го направят голямо
              - криенето на маркучи, кривки, и прочие ако аквариума има капаци и прочие

Не съм гледал никога дискуси аз , имало е хора около мен , които продължават да гледат , но някак аз на този етап не бих преглътнал такива пари на парче и докато се мине време за климатизация , докато поотрастнат ,че да имат имунитет и прочие . Красива , но прекалено скъпа и претенциозна риба за моите "филми" в хобито хахах. Мислил съм варианта не веднъж но ...

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - Днес в 14:38Аз лично не бих дал толкова пари за Ехайм конкретно - другото , което е ,че предполагам знаеш ,че за дискуса качеството на филтрацията трябва да е на ниво, даже по-скоро бих казал количеството.
Идеята ми е, че може би по-добрия вариант е да помислиш за два филтъра, а не само един.

Плюсове- при почистване не се променя толкова рязко водата
               - двете кофи ще имаш х2 филтърен материал
               - много трудно ще можеш да останеш без никаква филтрация ако стане нещо
                - със сигурност ще можеш да си позволиш да храниш сериозно докато са подрастващи.

Минуси - цената дори и за по-евтини филтри като Флувал примерно си остава Х2 (407 модела)
               - малко по-трудно менажиране на потока ако течението го направят голямо
              - криенето на маркучи, кривки, и прочие ако аквариума има капаци и прочие

Не съм гледал никога дискуси аз , имало е хора около мен , които продължават да гледат , но някак аз на този етап не бих преглътнал такива пари на парче и докато се мине време за климатизация , докато поотрастнат ,че да имат имунитет и прочие . Красива , но прекалено скъпа и претенциозна риба за моите "филми" в хобито хахах. Мислил съм варианта не веднъж но ...

+1
Аз също съм си чесал плешивата глава за дискуси, но нещо всеки път си прибирам ръцете в джобовете и до там :D
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

29117

Публикации: 2
Прегледи: 7981

43340

Публикации: 6
Прегледи: 6247

22869

Публикации: 13
Прегледи: 12484

38386

Публикации: 10