• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 08:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

дискус-моля за съвет

Започната от zangievka, 23.10.2011 17:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zangievka

Здравей те отново, много мислих и наи-накрая го измислих и реших днес купих 300 литра аквариум,надявам се че сега ще има достатъчно място мисля да си взвма още поне 5 бр добре ли ще се чувстват в новия дом според вас?И още един въпрос днес в магазина си взех още едно мъниче защото много ми дожеля сега обаче мисля че ще имам проблем защото то е тверде малко беше изоставено само в едия ъгъл много е мъничко и слабичко ,моля ви помогнете ми да го спася :-| :-| *SORRY* *SORRY*.утре ще направя снимки на ноевия аквариум и мъника.Моля ви за всякакви съвети и препоръки за мъника и новия аквариум!!!Благодаря на всички предварително!  *thanks *thanks *thanks *bg* *bg* *bg*

}|{opukc

Това е щото не питаш!!
Хубаво, че си взела 300 и 5 бр. ще са екстра там. Сега, първоначално вземи да станат поне 8. След време ще ги редуцираш до 5-6.
Почти винаги се получава така, че някои от рибите изостават и не се развиват добре, защото това все пак са си цихлиди и им нужна територия и пространство.
Не е трябвало да взимаш изостаналото дискусче, не е ясно дали ще стане риба от него, сега в новия аквариум пак може да го бият другите и то да не се развие нормално.
Риби си избират, като накараш продавача да им пусне малко храна и най-активните и хранещи се риби, които са на предното стъкло от тях трябва да избираш. Също така гледай и формата, трябва да са колкото може по-кръгли и с отворени перки. Тези риби са здрави и бързо ще се адаптират към новата среда.

Wetdream

Жоро е казал най-главното!
Никога не взимай риби който са свити и изостанали това може да ти изиграе лоша шега , ако те са болни последиците са лоши.
Вземи си още риби за да станат 8 на брой, вземи си 3-4 вида храна 2 вида суха и замразена артемия майка и кайма за дискуси(основна-без оцветители) това е за сега и се зареди с огромно търпение сили за смяна на вода и време да им се любуваш  :whistle: :whistle:
Като вземеш рибите пусни един клип да видим как са и кажи дали ядът.
Живи и здрави  *privet*
Стоян
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.picvalley.net%2Fu%2F47%2F11733_956.JPG&hash=39826d0d7ecbb1fb61009315c975eef4b2f47e10

zangievka

Здравейте на всички отново,много съм щастлива да съобщя че днес стартирах аквата и сега остана да изчкам две седици за рибоците това първа сега второ малкото дискусче ме изненада много приятно днес с по- голямото дксусче се развяват цял ден заедно и то днес яде и трите пъти сгушисе до голямото и не мърда от него няма значение дали ще стане красиво и голямо само да е здраво защото беше много мъчителна гледка като го видях. :-) :-) :-) :-) *ROFL* *ROFL* *ROFL* *bg* *bg* *bg* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*Искам да благодаря на всички тук отново за всички съвети и насоки който ми давате!!!! *thanks *thanks *thanks
И сега нещо  OFF TOPIC отново моля за помощ този път е за моя астронатус и моя Green Terror днес ги събрах заедно и стана нещо страшно оцелатуса се побърка аквта им е 330 лтр. могали да направя нещо за да ги накарам да се успокоят малко да им сложа временна преграда или и аз незнам какво ??? :-| :-| :-| :-| :duvar: :duvar: :duvar:моля ви помогнете ми да ги събера на едно място защото сега и с новия аквариум вече в къщи няма място за мен много ви благодаря предварително *thanks *thanks *thanks *bg* *bg* *bg*

Rosko

zangievka

Мислех да почакам със снимките защото нямам фото и тези са с телефон незнам какво ще видите. :-| :-| :-) :-)
първата е ноеата аква за дискусчетата
втората се двете проблемни цихлидки
Моля помагаите за двата бандита *thanks *thanks *thanks *thanks *bg* *bg*

Rainbow sid

Сложи един корен по средата *THUMBS UP*
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

zangievka

Ами то и в двата аквариума има корени мойеби снимките са лоши не се славя катодобър фотограф за което се извинявам  :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: *bg* *bg* *bg* :-) :-)

zangievka

Здравей те отново на всички,остават още 5 дена до пускането на аквата и дискусчетата :-) *YAHOO*,днес докато бях в зоо магазина ми препоръчаха да си взема сладководен скат за новата аква и сега моля отново за съвет,това което знам за скатовете е че в природата те живеят с дискусите но ми се струва че ще бъде голямо предизвикателство да отглейдам такъв ???
Благодаря предварително за помощта!!!! *thanks *thanks *thanks :-) :-) :-)

Kalin 27

Скатовете стават големи и си искат поне 1000 литра вода  ,че и повече :-) :-) :-)

zangievka

Цитат на: Kalin 27 - 02.11.2011 10:55
Скатовете стават големи и си искат поне 1000 литра вода  ,че и повече :-) :-) :-)
Разбрах никакви скатове :-) :-).Благодаря за разяснението *thanks *thanks :-) :-)

Дискус

Аз пък си гледам скат в 650 литра с 15 дискуса и си му е много добре. Според мене ако имаш възможност си вземи един.

zangievka

Цитат на: Дискус - 03.11.2011 00:02
Аз пък си гледам скат в 650 литра с 15 дискуса и си му е много добре. Според мене ако имаш възможност си вземи един.
Благодаря за съвета аз мислех 2 да взема защото тези който си харесах са двоика мъжки и женски но аквата ми е само 300 литра незнам да не им е тясно само за това се колебая.А иначе трудно ли се гледат? :-) :-) *bg* *bg* *thanks *thanks

VDO

Здравей,потърси за тези Gastromyzon ctenocephalus.Ако много искаш да гледаш скатче,мисля,че това ще ти свърши работа.
: 02.11.2011г 21:09ч
...а ,грешката е моя,това което предложих иска температура 20-24градуса,несъвместимо е с дискуси. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

zangievka

Цитат на: VDO - 03.11.2011 00:52
Здравей,потърси за тези Gastromyzon ctenocephalus.Ако много искаш да гледаш скатче,мисля,че това ще ти свърши работа.
: 02.11.2011г 21:09ч
...а ,грешката е моя,това което предложих иска температура 20-24градуса,несъвместимо е с дискуси. :-)
Здравей и на теб :-) :-),много жалко защото много ми хареса този животинка .Много благодаря за предложението и помощта :-) :-) *bg* *bg* *bg* *thanks *thanks

Similar topics (5)

2714

Публикации: 23
Прегледи: 17266

50505

Публикации: 2
Прегледи: 2604

40126

Започната от cihlidibsl

Публикации: 0
Прегледи: 1821

16818