• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 01:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Астронотусите

Започната от eraser, 09.01.2009 01:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

grazo

2рия вариaнт е по - добър . Миналия път пак беше така и нямаше проблеми . Понеже аквариума е дълаг 1.55метра и астронотусите не дават да се припари и до половината на аквариума и просто няма как да го изядат . Ще пиша пак тия дни като се излюпят малките :)

elblanko

Цитат на: grazo - 25.02.2011 21:06
но този път мисля да оставя малките в големия аквариум докато не почнат да плуват , защото мисля ,че е по-добър вариант . :)
По добре късно, отколкото никога.  ;-)

Цитат на: grazo - 25.02.2011 22:45
2рия вариaнт е по - добър . Миналия път пак беше така и нямаше проблеми . Понеже аквариума е дълаг 1.55метра и астронотусите не дават да се припари и до половината на аквариума и просто няма как да го изядат . Ще пиша пак тия дни като се излюпят малките :)
За нощното осветление вече са ти казали.
Недей да ги вадиш веднага след като заплуват, те в началото ще си стоят там където са се излюпили, а и родителите им ще ги връщат като се отдалечат.
Като почнат да се отдалечават много и вече не могат да им смогнат да ги връщат, тогава ги извади.
Ако имаш някакви сомове е добре поне тях да ги извадиш.
Дано тоя път стане далаверата.  *DRINK*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

grazo

Малките се излюпиха и засега няма проблеми .  *YAHOO* За ралика от миналият път, сега нямаше загнил хайвер и съм оптимистично настроен , че може да стане работата . От миналото поколение едно астронотусче остана и сега е близо сантиметър .  :-D Голям е войн , от всичкия хайвер само едно . :-D След няколко дни трябва да започнат да плуват и тогава ще ги отделя в другия аквариум . Другите риби , които са при астронотусите немогат да доближат малките , а родителите са окопирали аквариума  :-D изнесли са половината грунд на средата на аквариума и са направили нещо като бариера .  :-D Ще пиша пак тия дни и ще гледам да направя клипче като започнат да плуват .  :-)

grazo

Една актуална снимка от преди 5 минути . Астронотусите пак имат малки и общо взето през 2 седмици хвърлят хайвер , което е малко странно според мен , но е за добре .  :-D

adam

Определено са красавци  *THUMBS UP*
Аз обаче ти се чудя, ти що не си направиш профил в "Снимки на аквариумите на членовете на клуба". Хем ще се кефим на астронотусчетата, хем пък ще се види развитието на аквата.

grazo

Аз бях сложил на миналия аквариум снимки там , но на новия не съм . Причината е , че не е готов още . Търся му речни камъни и колкото и странно да звучи - не е лесно да се намерят  :-D. Но като го завърша и го направя така , че да ми харесва , ще сложа снимчици :) . Радвам се , че ти харесват рибките .

ivotri

Браво! супер са рибите. Дано малките да оцелеят.

elblanko

Цитат на: grazo - 18.03.2011 20:08
Астронотусите пак имат малки и общо взето през 2 седмици хвърлят хайвер , което е малко странно според мен
Не е странно а е нормално, ако не искаш да хвърлят толкова често, не вади всички малки остави им десетина. ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

grazo

Доволен съм така , просто според мен е малко странно толкова начесто . Иначе дано този път оцелеят . Ще ви държа в течение . :)

vanko77777

Искам да ви попитам колеги за тези рибоци Астронотусите като се бият толкова често нямали опастност да счупят някои от стъклата на аквариума,защото мисля да си взема и аз от тази прекрасна риба аквариума ми е 450л.
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

grazo

Няма да счупят стъклата , не бой се . Относно боя  , то си им е в природата  :-D . В 450 литра аквариум няколко 4-5 астронотуса ще се чувстват прекрасно , а като стане двойка от тях най-добре си остави само нея .

vanko77777

19.03.2011 13:11 #146 Last Edit: 19.03.2011 15:51 by vanko77777
Ок сега остава да си купя няколко астронотуса, и ако мога да попитам горе долу на какви цени вървят малките харесвът ми тези на Адамhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2F2yv9h21.jpg&hash=7c9305b4b0b9b3545da45b3034bd7289b2a989cb

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

adam

Аз ги купих от търговец, който внася от Холандия, ако искаш инфо мога да ти пратя чрез съобщение. Обаче по нашите магазини ги продават на цени между 3 - 10 лв. на размер 4-6 см..

vanko77777

Благодаря за информацията много ще се радвам да я пратиш

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.

vanko77777

Здравейте, искам да попитам, какви филтри са подходящи за астронотусите. Спрял съм се на два модела, като единият е
Sunsun-HW304B 2000l./h, а другия е Atman 3338.Аквариума ми е 450л. :popcorn:

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.

Similar topics (1)

31624

Публикации: 5
Прегледи: 4069