• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 18:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

scianochromis ahli

Започната от neyko, 13.04.2005 17:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

neyko

кажете нещо за този красив африканец-каква е разликата м-у мъжкия и женската с какво се хранят и водата трябва ли да е по-различна от тази на рибките мбуна                         благодаря

Boby_

Цитат на: "neyko"кажете нещо за този красив африканец-каква е разликата м-у мъжкия и женската с какво се хранят и водата трябва ли да е по-различна от тази на рибките мбуна                         благодаря

Дай първо да уточним за кой точно вид говорим. Има един вид, чието настоящо име е Sciaenochromis fryeri, който допреди години се наричаше Sciaenochromis ahli (и все още много хора продължават да го наричат със старото му име). Това е дребна Утака, хищник, но може да съжителства с Мбуна при нужда, макар диетата му да е малко по-различна. Мъжките са малко по-едри от женските, но почти няма полов диморфизъм.
Другият вид се нарича и в момента Sciaenochromis ahli. Отново е от група Утака и е хищник, но доста по-едър и по-труден за съчетаване с дребни рибки.
Предполагам, че говориш за първия вид, но понеже си в САЩ, е възможно да си попаднал и на другия (ако беше в България, щях категорично да кажа, че става дума за fryeri, защото тук истински ahli няма).

neyko

тук го наричат електрик блу и наистина си заслужава цвета е електриково синьо с бяла линся на главата и гръбната перка

Similar topics (1)

37919

Публикации: 13
Прегледи: 5015