• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 18:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изгърбване на галактическа резбора

Започната от phoenix9040, 08.12.2009 15:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

phoenix9040

При мен забелязвам изгърбване на галактическа резбора. Като в по напреднал стадий води до смърт. Аквариумът като условия е 6. Единственото за което си мисля е това да не се получава от това ,че ги храня само със суха храна, храня ги с 3 вида храна Tetra Min ,Tetra Rubin, и Tetra micro. Засега такова изгърбване забелязвам само при мъжките индивиди ( Май :) ). Резборите са на около 1,5 - 2 години. Ако ви трябва по подробна информация предполагам ,ще кажете ,няма нужда да се хващате за Боба.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

BOJO

Здрасти,  при мен се е случвало подобно нещо , дори в момента имам един Цеурелеус с подобно изгърбване. ДОколкото сам запознат причината е паразит в корема на рибочето. Рибочето започва да слабее очевидно и в последсвие започва да се изгърбва. В последсвие настъпва смърт.
Не съм успял да излекувам болните. Досега 2 случая само с Цеурелеуси.

ogogogo

При галаксите съм виждал да се получава масово и затова не съм
сигурен че е някакво заболяване.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

niky

Имал съм няколко такива случая с неонки. Както казва и BOJO, няма лечение. Хубавото е, че от 30 неона примерно само два се  изгърбиха и умряха.

BOJO

Какво мислите за причината ?

Според мен е стрес, но може и да бъркам.
...........

kobra

То май по принцип структурата на тялото им е такава, смисъл почти всички които съм виждал са лееееко изгърбени. Аз като гледах и моите бяха леко изгърбени. Те доколкото съм чувал не са много дълголетни и 2 години не е малък период, пък и знае ли се на каква възраст си ги взел. Защо не сложиш снимка за да може някой който е по навътре с болестите да каже това болест ли е ... ?
водка в стил IT:
0.1л-demo
0.25л-trial version
0.5л-personal edition
0.7л-professional edition
1л-network edition
1.75л-enterprise
3л-for small business
5л-corporate edition
Ракия-home edition
(за отскок)-Service pack
Зелева чорба-Recovery tool
Мезе-plugins
Бира-patch

phoenix9040

Ами нямам ,но щом умират няма кво да е друго :).А като хранене с какво ги храните ,да не е от някакви липси.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

dok70

При даниото не е рядкост, свързано е с неблагопрятни условия при подрастващите. От тези рибки така и не съм видял сносни рибки на пазара. Две години си е пределна възраст все пак според мен.
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш