• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 07:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рибите умират- стават слабо подвижни и ..

Започната от llello, 17.05.2005 10:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

llello

Днес (сутринта) дебелата (златната) се търкаше в нагревателя.........друго нищо не се вижда по нея (ненормално). Дали са азотните съединения. Спрях им манджата. И темературата е 26.
Та ...?

Boby_

Цитат на: "llello"Днес (сутринта) дебелата (златната) се търкаше в нагревателя.........друго нищо не се вижда по нея (ненормално). Дали са азотните съединения. Спрях им манджата. И темературата е 26.
Та ...?

Добре си направил със спирането на храната. Смени още 1/3 от водата и не ги храни седмица. Ако имаш възможност, купи им Сера Токисвек и добави във водата (не съм ползвал, но според това, което пишат за него, абсорбира амоняк и е много удачно решение за такива случаи). След това ти остава само да чакаш.

llello

А днес ще правя големия аквариум, в тази връзка как да ги прахвърля, въобще дали да ги прехвърлям - ако е някоя болест...
И да слагам ли в големия някакви добавки?

Boby_

Цитат на: "llello"А днес ще правя големия аквариум, в тази връзка как да ги прахвърля, въобще дали да ги прехвърлям - ако е някоя болест...
И да слагам ли в големия някакви добавки?

Нищо недей слага засега в големия. И не бързай да прехвърляш рибките. На първо време го напълни с вода, нагласи всичко (грунд, растения, филтри, осветление, отопление), включи филтрацията и започни да слагаш по малко храна, все едно има риби вътре. Казват, че за да се стабилизира азотния цикъл, са нужни 4-6 седмици, но аз лично никога не съм имал търпение да изчакам толкова. След седмица-десет дни можеш да пуснеш рибите вътре.

llello

еее дее много време, пък съм си харесъл едни такива прозрачни риби.. А и знам че ако може да сложа вода от друг аквариум е по-добре... ама 100л да нося пък и 50 са множко . Иначе има откъде да ги взема.

NikolaV

Не е необходимо да сипеш цялата вода от друг аквариум :wink:
Както ти казва Боби, направи си аквариума, подреди го, сипи водата, сложи филтрите и тн. Пусни системата!
След това изчакай 1-2 дена и сипи 1 шепа грунт от друг вече работещ аквариум, сипи и вода от него - 10-20 л. примерно. След това изчакай 1 седмица, през която сипвай по малко храна. Тогава вече (водата би трябвало да се е избистрила вече) сложи 1-2 рибки (от по-евтините ти) и ако до 1-2 дена има няма нищо сипвай смело рибата.
Това е по бързия метод. Хората препоръчват чакане поне месец, ама знам какво е нетърпението :-)

Stas

Аз си активирах аквариума със Sera Aquatan и Sera Nitrivec. Нямам съществени забележки към тези препарати. След 7 дни пуснах 5 анциструса. След още 3 дни пуснах 21 червени неона и 9 родостомуса. Нямам забележки. Е, с изключение на сомовете, другите риби за около 5-6 дни бяха доста стреснати, но сега са си супер - много са красиви и имат голям апетит.

ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "llello"И темературата е 26.

При тая температура скоро ще умориш и златната.  :?

llello

Благодаря на всички! Ще пиша пак какво става.

llello

Сетих се нещо и искам да питам ако сложа малко ряпа в аквариума примермо за 24 -48ч ? Ниама ли да стане по-бързо. И няма ли да е по-добре като има ниакакви микроорганизъмчета?

ВЕЛИНСКИ

Сменяй по 30% от водата всеки ден в продължение на седмица и останалите живи риби ще оживеят. Храни ги 2 пъти в седмицата съвсем по малко докато ти се стабилизира азотния цикъл.

Ряпата я изяж ти.

llello

Този аквариум ми взе здравето - всичко е омазанооо...Ама се залепи. Сега има повече силикон от вътре(по ръбовете) отколкото във всеки друг. Като го гледам имам чувството че ще се разпадне всеки момент, камоли ако сипя и вода. много съм объркан ама като го налея ще се види. 24ч му стигат нали -поне така пише на флакона.

ВЕЛИНСКИ

Изчакай поне 48 часа и преди да налееш вода за постоянно и го измий добре със сода бикарбонат и много вода и го подсуши внимателно.

llello

..... Незнам дали си въобразявам вече ама ми се струва, че златната от червена е станала наистина по-светла -златна, а даниото сините черти се виждат слабо.... а сега.!? дали е неонова болест, а ако е кои е лекувал риби от това и може ли? Аз четох някакви неща ама предпочитам да каже някой дето го е правил. ?

llello


Similar topics (5)

40254

Публикации: 1
Прегледи: 2490

14292

Започната от guppy


Публикации: 18
Прегледи: 17162

10409

Публикации: 7
Прегледи: 6348

6999

Публикации: 7
Прегледи: 6711

26170

Публикации: 15
Прегледи: 10045