• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 20:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Това ихтио ли е....?

Започната от nikes, 31.12.2011 14:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cwetalin

Колега, дано не си ме послушал за багрилата, че ще вземеш да умориш бетата, а гледам че ти е мерак. Ходи си вземи фирмен препарат /Sera Costapur примерно/ и като прочетеш че за толкова парички си си купил малко метиленово синьо и "дестилирана" вода, не попържай мен.
Освен това може да си купиш и нитрифициращи бактерии за да стартираш азотния цикъл в аквариума, в който лекуваш. Да си подобриш осветлението, да засадиш много растения и да започнеш да подаваш и CO2. Разбира се, можеш да направиш и още много неща, които ще подобрят условията в аквариума ти след 6 месеца... Дано бетата издържи до тогава.

nikes

Цитат на: cwetalin - 01.01.2012 02:36
Колега, дано не си ме послушал за багрилата, че ще вземеш да умориш бетата, а гледам че ти е мерак. Ходи си вземи фирмен препарат /Sera Costapur примерно/ и като прочетеш че за толкова парички си си купил малко метиленово синьо и "дестилирана" вода, не попържай мен.
Освен това може да си купиш и нитрифициращи бактерии за да стартираш азотния цикъл в аквариума, в който лекуваш. Да си подобриш осветлението, да засадиш много растения и да започнеш да подаваш и CO2. Разбира се, можеш да направиш и още много неща, които ще подобрят условията в аквариума ти след 6 месеца... Дано бетата издържи до тогава.
Хахахаха това ме разби... *ROFL* *ROFL* *ROFL* *ROFL* Ако някой знае как се подобрява азотен цикъл в колба нека да сподели. *ROFL* *ROFL*

nikes

03.01.2012 00:40 #17 Last Edit: 03.01.2012 17:57 by nikes
Преди 3 дни започнах лечението с Нистатин 500  и ще си вода записки за първата ми борба с ихтио..

Ден 1: Сложих Нистатин 500 засилих температурата на около 28-29° не мога повече защото рибката се гледа в колба и а градусите ги поддържам защото колбата е близо до климатика и той духа към нея и работи денонощно.. :-D :-D

Ден 2: Смених около 20% от водата и прибавих съответно спрямо литража нов нистатин 500

Ден 3: Видимо подобрение няма ,но рибката е по спокойна и вече не се отърква в камъните :-)

Ден 4: рибката  Не само е по спокойно но вече и на външен вид е по добре(белите точици намяляват) :-) :-)

nikes

Хора един въпрос бетата вече е спокойна и спря с отърването ,но сега е прекалено  спокойна   даже плашещо само стой на дъното и ляга на камъните. Това нормално ли  е...? Да не би да е от недостик на кислород защото е в колба БЕЗ помпа..? Кажете какво да правя, че утре сутрин като стана рибката да не се е споминала..? :'(
: 03.01.2012г 22:10ч
Само ходи до горе поема си въздух и пак се изляга на камъните.. :-(
: 03.01.2012г 22:10ч
Никой ли не може да ми помогне.. :-(

FHM

Направи смяна на 30% от водата без да добавяш повече лекарство . Даже и 50% няма да е зле . Мисля че след това ще живне .

nikes

Цитат на: FHM - 04.01.2012 02:49
Направи смяна на 30% от водата без да добавяш повече лекарство . Даже и 50% няма да е зле . Мисля че след това ще живне .
мерси това и мислех да направя.. :-)
: 03.01.2012г 23:11ч
Цитат на: nikes - 03.01.2012 00:40
Преди 3 дни започнах лечението с Нистатин 500  и ще си вода записки за първата ми борба с ихтио..

Ден 1: Сложих Нистатин 500 засилих температурата на около 28-29° не мога повече защото рибката се гледа в колба и а градусите ги поддържам защото колбата е близо до климатика и той духа към нея и работи денонощно.. :-D :-D

Ден 2: Смених около 20% от водата и прибавих съответно спрямо литража нов нистатин 500

Ден 3: Видимо подобрение няма ,но рибката е по спокойна и вече не се отърква в камъните :-)

Ден 4: рибката  Не само е по спокойно но вече и на външен вид е по добре(белите точици намяляват) :-) :-)

Ден 5: Направих смяна на водата сложих  и нов нистатин 500 и малко сол и малко метелиново синю рибката вече е  излекувана на колко 65-70%.. *DRINK*

nikes

Рибката е излекувана... *YAHOO* *YAHOO* и мога да кажа че точно Багрилата най-вече Малихотовото зелено,Нистатн500 и малко готварска сол и по-честата смяна на вода са лекарствата.."_ *YAHOO* *YAHOO* *DRINK* *DRINK* *YAHOO* Стого следвах написаното ТУК!- http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=50   А колко време още  да държа водата на 29-30°..? :-) :-)

cwetalin

Цитат на: FHM - 01.01.2012 00:27
*offtopic Колега нищо лично но съвета ти неструва . Първо че с багрила няма да излекува ихтио второ с калиев перманганат ще я убие а смяната на цялата вода и миенето само ще стресират рибата и ще доведат до усложнения . Недавай такива съвети когато не си на ясно по добре недей .
Цитат на: nikes - 08.01.2012 15:58
Рибката е излекувана... *YAHOO* *YAHOO* и мога да кажа че точно Багрилата най-вече Малихотовото зелено,Нистатн500 и малко готварска сол и по-честата смяна на вода са лекарствата.."_ *YAHOO* *YAHOO* *DRINK* *DRINK* *YAHOO* Стого следвах написаното ТУК!- http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=50   А колко време още  да държа водата на 29-30°..? :-) :-)
Явно съветите ми "не струват". Само дето по този начин съм лекувал рибки преди да се роди колегата...

nikes

Цитат на: cwetalin - 08.01.2012 17:33
Явно съветите ми "не струват". Само дето по този начин съм лекувал рибки преди да се роди колегата...
Прав си бил, а най важното че спестих 10лв за сера костапур (то не че го има в Карлово де.. :-D :-D)

Similar topics (5)

39435

Започната от M.Georgiev

Публикации: 6
Прегледи: 4277

6147

Публикации: 6
Прегледи: 6763

4062

Започната от don_misho

Публикации: 1
Прегледи: 5329