• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 15:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с умрели рибки

Започната от bgvan, 22.11.2008 11:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bgvan

ми както се вижда не съм от много разбиращите.пиша тук за да получа  мнение по въпроса и евентуално някакво решение на проблема.все пак благодаря на всички дето имаха желание да помогнат.

botan

Цитат на: bgvan - 24.11.2008 21:31
ми както се вижда не съм от много разбиращите.пиша тук за да получа  мнение по въпроса и евентуално някакво решение на проблема.все пак благодаря на всички дето имаха желание да помогнат.
Добрее, ето, казаха ти - подобри си филтрацията. :)

slayerp5

Здравей колега,
Съгласен с останалите участници във форума, за 140 литров аквариум филтрацията ти наистина е много лоша, не ме разбирай погрешно, просто искам да помогна. За аквариум като твоя е най-добре да си вземеш външен филтър, а също така ти предлагам, да сменяш водата поне два пъти седмично и при всякя смяна на водата от чешмата да прибавяш "aqua safe" на ТЕТРА. Но проблема с мъртвите трихогастери най-вероятно е от скалариите, не знам колко са големи твойте, но като пораснат те заформят двойки и стават много агресивни и започват да бранят територията си. Виждал съм как скалария убива голям трихогастер при такава ситуация, а какво остава за малки трифогастерчета. Позви  *privet*

Живко

Много книги четем напоследък.
Всеки аквариум може да работи без външен филтър. Макар тези филтри да са наистина слаби, ако са без подобрения, за рибите, които са в наличност вършат работа. За пример мога да дам всичките ми аквариуми без сегашният, който е на месец. Като всичките ми аквариуми обикновено са претоварени.
Този, който не е поддържал такъв аквариум той не знае разбира се.
Явно повечето пишещи не обърнахте внимание, че аквариумът е стартиран 2002 г. Работил е вече доста време, а собственика му е добил все някакъв опит!!!!
Може и това да е проблема. Аквариумът може да се нуждае от рестарт.
Има гледам и доста растения и то бързо растящи. Не виждам как би натрупал нитрати, макар да не изключвам и тази възможност. Ако има поне 0,5 вата на литър по-скоро би имало нужда от добавяне на нитрати.

Разбрали сме се в раздел болести да даваме само 100% съвети. В случая каквото и да кажем май все ще сбъркаме. Просто комуникацията по интернет не е като да видиш на живо...
Никой не се е родил научен.

Similar topics (5)

50798

Публикации: 2
Прегледи: 2728

21849

Публикации: 13
Прегледи: 6811

13501

Публикации: 11
Прегледи: 7337

40571

Публикации: 0
Прегледи: 1859

59199

Публикации: 5
Прегледи: 3343