• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.06.2024 03:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Обезцветяване на рибите?!

Започната от Anji, 27.10.2008 00:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zambo

Цитат на: Anji - 27.10.2008 20:34

Да не ме  *MODERATOR* сега ако нещо не е както трябва .

Всичко е както трябва .
Ние не сме екзекутори .
Хубаво е , че питаш преди да отвориш теми в раздел болести . *DRINK*
Надявам се изписаното да ти е от полза
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Живко

До известна степен си прав Lan.
Рибите са доста по всеядни да речем от една крава. Все пак рибата е имала възможност в процеса на еволюция да стане хищна всеядна или растителноядно. Това какъв път е избрала може и да е от нуждата на организма, не само от стечението на обстоятелства и от условията в хабита в който е живяла. Това е основното. По важно е, че с времето стомашният тракт и организма са свикнали да преработват хранителните вещества в определени композиции. При продължителна консумация на някои храни се появяват здравословни проблеми или общо отслабване на организма. Затлъстяване, което води сума ти последици и т.н.
Примери са доста риби. Африкански цихлиди хранени с червеи. Дискуси с растителна храна или меса от топлокръвни животни. Дребни цихлиди с ракообразни. Кили рибки на растителна диета =-O

Отклоних се от проблем в темата.
Рибките може да се хранят и с непривична за тях храна. Даже може да са ОК. Няма обаче да усвояват пълноценно храната. Ще серат повече/ да го кажа ясно/ и некачествено. Едно е бактериите да преработват добре обработени в стомаха акита. Съвсем друго е да обработват несмляна храна. Това е същината на проблема в пренаселен аквариум.

Това са мои наблюдения. моите аквариуми почти винаги са пренаселени.
Затова Lan, се радвам на диспут по темата.
Никой не се е родил научен.

acho

В отговор на предният POST.Особено сомчетата - лапат каквото видят във водата.Изобщо не ги интересува дали става за ядене или не.
УСПЕХ

zambo

Цитат на: acho - 28.10.2008 11:11
В отговор на предният POST.Особено сомчетата - лапат каквото видят във водата.Изобщо не ги интересува дали става за ядене или не.
УСПЕХ
Не само сомчетата лапат каквото видят а и други видове риби , но което не става за ядени и не им хареса го плюят . Нито една риба не яде боклуци .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ico

 *offtopic Никак не съм съгласен, че животните хапват само от каквото имат нужда. Инстинктите подтикват всичко живо в това число и човека, да се храни с най-калоричните неща и то при всяка възможност. Хората до някъде се борят с инстинктите си, ама животните - не. Много близък пример са кучетата - излапват всичко сладко, до което се докопат. Дали имат нужда? Сладкото им се отразява много зле.
Само в човешкия живот сега храната е нещо сигурно и то не за всички хора по света е така. Повечето риби в природата ядат през няколко дни и не се замислят от какво имат нужда, по скоро каквото докопат... 
Чистил съм маришки сом в който имаше топка тръни почти колкото юмрук. Дали е имал нужда от тръни или инстинкта го е накарал да нагълта потенциалната жертва?
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Anji

Мерси много на всички.
Живко, взимам си много сериозна бележка от направената забележка и съм им купила от тия табл. спирулина и още една "маркова", ама и забравих марката /нали съм новобранец/.
Честно, малко ми е трудно с тия риби, но няма да се откажа.
Смятам да им купя нов 84 литров "дом", да подаря на някого някои, други да остава, ама съм изпаднала в голяма чуденка?!
Ориентирала съм се към трихогастери / леери/,  макроподи / оперкуларус/, евентуално меланотении /незнам какви/. Да не ме линчувате сега, ако комбинацията пак не е подходяща! ДАйте съвет. Лабеото е супер искам да го оставя. За другите нямам идея /бетите, барбусите и акулите/.
И още нещо. Какво ще кажете за тези аквариуми с капаци на HAGEN- 84л-200 лв, осветление 2 по 15 вата?
Ако на въпроса не му е мястото тук се извинявам, модератора ще прецени най-добре как да постъпи

Живко

Не се притеснявай. Ще забърша после. Ама да не се повтаря :-D
Подбора ти звучи добре. Аз съм гледал рейнболи с трихогастери и всичко беше ОК. Лерито специалнно е малко по претенциозно, но малко. По принцип обича малко по-топла вода. Подбери видовете рейнболи и според температурните им изисквания. За бъдещият ти аквариум е добре да вземеш от по-дребните рейнболи. Праекоси, псеудомогили. При рейнболите и при лабиринтовите трябва да има доста растения. Може да ползваш от най-непретенциозните. Важното е да има трева. Няма ли тревичка, няма цветове.

Ако въпросът ти е в подходящият раздел ще имаш повече мнения.
Никой не се е родил научен.

Anji

 *JOKINGLY* Едно нещо и аз да избера както трябва!
Там е работата, че в туй село Варна изборът е доста ограничен - откъм риби.

_777_

Малко да допълня Живко:
Цитат на: Живко - 28.10.2008 20:22
.............Важното е да има трева. Няма ли тревичка, няма цветове..........
Много трева пак няма цветове,лични наблюдения.Рейнболите си искат свободно място за движение.Аквариума трябва да е добре залесен отзад но да им е оставено достатъчно свободно място на серден и преден план.
Цитат на: Anji - 28.10.2008 21:13
*JOKINGLY*..................Там е работата, че в туй село Варна изборът е доста ограничен - откъм риби.
Anji,не зная от къде остана с впечатлението "че в туй село Варна изборът е доста ограничен - откъм риби".Мога да ти кажа че Варна е един от малкото градове с най-голям избор на риби.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Similar topics (5)

3180

Публикации: 1
Прегледи: 4134

1877

Публикации: 6
Прегледи: 5862

33499

Публикации: 14
Прегледи: 6859