• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 13:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

скалария-болна

Започната от miti0, 30.11.2006 11:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miti0

здр,направих си нов аквариум -150л вътрешен размер,напалних го на 2 ден му сипах акватан за 100 л на 3 ден му сложих за още 100 литра и му сипах бактериален активатор. през тези 3 дни филтъра беше пуснат.на 4 ден измих фитъра взех си 4 скаларии,2 анцитроса-доста дребни и 2 коридаса и малко растения.скалариите се изпокриха веднага,хапнаха слабо.на другият ден едната черна скал. умря до ве4ерта си отиде и другата както си плуваше взе да губи 4уство за ориентация беше като пияна и потана на дъното с корема нагоре.останаха ми 2 скаларии-жалти едната изглеждаше доста изплашена.изчезнаха ми и анцитрусите.бях си взел същият ден и 4 трихогастера пуснах ги и тях.по4ина и трета скалария взех спешни мерки смених 45 литра вода-ниско минерализирана маи за бебета.ве4е нямам загуби но останалата скалария диша доста очестено и се крие смених още 30 л вода и взех една черна скалария за другарче на другата.сега само старата ми скалария продължава да диша о4истено и се крие.при вси4ки смени на водата добавях малко акватан,при последната смяна сипах и малко TETRA EASY BALANCE.какво да направя за да се оправи-храня ги с разнообразна храна темп-27-28 градуса 2 филтара окачен и ватрешен.

miti0

:oops: и две акулки с трихогастерите но и с тях няма проблеми черната яде кат прасе :shock:

steel

Като за начало вместо да пускаш химия в аквариума сменяй през ден два по 20-30% вода.

stanko

За пускането на рибки в нов аквариум трябва малко повече време за 5 дена аквариум не става каквато и химия да сложиш.Вземи прочети темата "отговори на наи често задавани въпроси" за да не се чудиш какво е ,защото нямаш стартиран работещ азотен цикъл .а и вероятноста от газова емболия е голяма.За да не стане накрая изхвърлих водата изхвърлих и рибите,и е__м ти хобито

sandan

Цитат на: "steel"Като за начало вместо да пускаш химия в аквариума сменяй през ден два по 20-30% вода.
Защо да сменява вода то неговата в аквариума не е остаряла още :!:  :?:  :!:
miti0 доста си избързал с пускането на рибите .Според мен спри да купуваш нови риби и изчакай да се стабилизира аквариума.

steel

ЦитатЗащо да сменява вода то неговата в аквариума не е остаряла още
Докато не се стабилизира аквариума, нивото на азотните съединения се повишава доста бързо. По-добре да се сменя водата с прясна иначе рибите ще се изтровят.

Stas

Цитат на: "steel"
ЦитатЗащо да сменява вода то неговата в аквариума не е остаряла още
Докато не се стабилизира аквариума, нивото на азотните съединения се повишава доста бързо. По-добре да се сменя водата с прясна иначе рибите ще се изтровят.

С такава смяна на водата от самото начало, стартирането на азотния цикъл е Mission Imposible!

Аз мойте аквариуми ги стартирам и поне 1 месец след старта вода не сменям.
А риби, по-рано от 7-8-ия ден не пускам! И то може да пусна 1-2 за тестване на условията... Твойто е като бързата кучка... :)

miti0

мерси ама малко сам избарзал.другите риби са добре засега.направих си външен филтър другата седмица го пускам може и снимки да пусна да видите.по колко вода да сменям тез седмици на 150лт вътрешен обем.