• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 00:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Инцидент без жертви

Започната от spetsa, 31.05.2007 23:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

spetsa

Беше ми е пукнал аквариума и бях разхварлил рибките в други по малки.Бях сложил анциструсите в по малък аквариум.През ноща отидох до тоалетна и чух нещо да мардо до аквариума.Светнах и видях първо един анциструс изкочил зад аквариума беше изцяло сух ,взех го изхвърлих го в ковата и отидох да видя дали няма и др.Отстрани беше изкочил още един като го хванах за опашката да го хвърлям усетих че е леко влажна.Бързо го пуснах в един буркан да видя дали е жив.Няма и 2 мин и се раазмарда и беше като нов.Сега е в големия аквариум,но има нещо като ципа на главата.Вече към две седмици е жив и искам да попитам ще може ли да порасне както другите??Ще му се махне ли тази ципа???Да го лекувам ли с нещо ???
Ето снимката на животинката:
http://images17.snimka.bg/003030691-big.jpg
Става въпрос за малкото точно на камъка отгоре.

Aquarius

Ами при мен беше още по фрапиращ случай. Изкачане на златна от височина блзизо 1,60м мъжка комета. Така че няма страшно само сложи нещо за дезинфекция, ако има охлузвания нещо да се махнат, а и против паразити. Смятам, че вс. ще е ОК.

mill

При мен един силвър шарк се метна докато сипвах храна.Мина през целия хол на подскоци докато го хвана :-D.Текна му кръв от хрилете,ама вече 6 месеца си е жив и здрав.Така че нищо не прави,ако си има дни рибока ще си живее. ;-)
хипостомус-30см.,пангас-20см,2меланотении,трихогастер,2скаларии,хелер,2тернеции,2молинезии,2пирани,монодактил,силвър шарк,2 боции,отоцинкус,бета,лабео,папагал:)

Similar topics (2)

5527

Публикации: 5
Прегледи: 4329

10807

Публикации: 1
Прегледи: 5544