• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 15:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Гниене на плавниците

Започната от CellebrO, 17.01.2008 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

CellebrO

Аха ясно...Мерси за инфото.
Beauty is in the eye of the beholder.

CellebrO

Лечението свърши в понеделник. За сега не виждам никакво развитие в положителна или негативна посока...За колко време трябва да се възстановят перките? Имайтеп редвид,че не са сериозно увредено.

ogyy

За 2 дена няма да видиш очевидно подобрение, изчакай седмица.Я кажи рибите ти бият ли се помежду си?

CellebrO

Не съм ги виждал да се бият,освен мъжкия трихогастер който гони женската,но това си е било винаги така... Но не е изключено и да се посбийват докато не гледам...

Лора

В един руски сайт четох,че се правят бани на рибките за около 30мин. в бледорозов разтвор от калиев перманганат.Така за 5 дена и имало ефект.
Вие на какво мнение сте?Питам защото си имам един такъв проблем,а лекарства в Русе не се намират освен с поръчка.А до тогава.... *dead  Единстено съм засичала КОНТРА итио и БГ варианта на FMC.Незнам тези препарати дали стават за лечение на тази болест.
Съвети някакви...? pl
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Живко

Ако наистина няма нищо друго по магазините: - 1г. калиев перманганат на 100л. вода. Разтваря се в някакъв съд. Леген да кажем. Банята се прави в продължение на 60-90 мин.
: 28.01.2008г 18:06ч
По-важно е - защо са се разболели рибите?
Никой не се е родил научен.

Лора

Според мен от пренаселване което направих с цел,да се вземе по голям аквариум.И сега заради моята грешка си патят рибките.Жал ми е за тях и затова се мъча да им помогна по някаккъв начин.
А FMC-то непомага ли поне малко?
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

CellebrO

30.01.2008 21:09 #22 Last Edit: 07.02.2008 17:19 by CellebrO
Мисля,че има някакъв ефект от baktopur-a - едната скалария е вече с цели плавници от известно време и не гният,при някои от серпите като се загледаш също има подобрение,но като цяло май бавно се възстановяват. По нататък,когато има развитие, ще пиша пак.

kamos

Дай малко снимки..
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Similar topics (5)

7976

Публикации: 1
Прегледи: 4161

40571

Публикации: 0
Прегледи: 2783

22854

Публикации: 2
Прегледи: 3885

55729

Публикации: 4