• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.06.2024 23:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ефективно лечение на костиоза и на хилодонела

Започната от Robert, 09.03.2010 17:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Robert

  Ще се се радвам ако по темата се започне истинска дискусия , защото това са болестите , които убиват повече от половината акв. обитатели. В този ред на мисли би било добре да се изказват мнения на хора които са излекували успешно рибите си а да не правим препратки  към общи публикации в интернет пространството . 

NO CARRIER

Явно си се сблъсквал сериозно с тези болести и имаш някаква информация по въпроса. Ще се радвам да споделиш нещо повече.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Robert

   
                                    Привет !
  За съжаление няма акварист , който не се е сблъсквал с тези болести. Друг е въпросът дали разбират за какво става въпрос.   Типичните признаци са , свити плавници ,нервни движения , често клатене на място, бързо отпадане и висока смъртност . Това важи за хилодонелата . Още по неприятни са последиците от костията която има много прод. скрит период . Преди 20 години по голяма част от хелерите в София си бяха перманентно болни  .Само в един развъдник В. изхвърли 5000 бр. за една седмица. С  В  започва името на човека и беше най големия по това време.
  Сега конкретно за причинителят на хилодонелата . Това е ресничеста инфузория с 4 сродни подвида. В литературата лечението е противоречиво и объркано и причината е в трудното определяне типа на инфузорията . Но за самото лечение след малко!

Bai Pe6o

Колеги, надявам се, че тази тема няма да бъде изоставена и ще се развие, защото болестта, за която става въпрос не отстъпва по нищо на другите такива. Много риба ми е умряла точно с такива признаци. Прибрани плавници и хлътнал корем. Срещал съм много подобни проблеми тук, но нищо конкретно като решение. Ако някой има идея как може да се предотврати проблема и как може да се лекува, нека сподели. Ще помогне на много хора. Боледували са ми най-вече живородки-молита и хелери. Един път ми се случи и с кардинал. Имал съм такива проблеми и с анциструси, но не съм сигурен дали е същата болест.
От съществено значение е да се определят причините за поява и начина на лечение. Помагайте  *thanks

dsimka

JBL Punktol - срещу Ихтиофтириус, Костия, Хилодонела, Триходина, Глосатела при декоративни рибки
Реакции с други препарати
1/2 доза JBL Ektol Cristal с първата доза JBL Punktol Ultra ще бъде полезна!

Колкото до описаните по-горе симптоми, те може и да са на Туберколоза.. в един от стадиите.
Където лечението е по-различно.
Канамицин или Рифампицин/На пазара има Тубоцин/ към храната. Ако не се хранят - в аквариума директно. Убива цикъла и бактерии всякакви:)

Similar topics (5)

31721

Публикации: 5
Прегледи: 6518

24843

Публикации: 2
Прегледи: 2114

19248

Публикации: 2
Прегледи: 2964

12317

Публикации: 2
Прегледи: 2260

7666

Публикации: 28
Прегледи: 11127