• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 22:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Черна молинезия с много подут корем

Започната от EKLIPSIS, 23.03.2012 01:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

EKLIPSIS

Здравейте колеги,реших да пусна тази тема ,за да се консултирам с вас за един належащ проблем с молинезиите ми.Параметрите на аквариума са-70 литра,22 риби живородки(и един коридорас и макропод в това число,общо 22 риби),филтрация,външна помпа за кислород,нагревател Джагър,температура 28 градуса,хранене един път на ден-чернодробна или Тетра гупи.Въпроса ми е следния,от дълго време имам една мъжка молинезия ,на която корема бавно ,но сигурно се подуваше,накрая толкова се поду че чак се деформира начина на плуване на рибата,рибата плуваше с приведена глава надолу и с вирната опашка нагоре.Постоянно стои по повърхността в близост до нагревателя и филтара,докато другите риби щъкат навсякаде.Днес се е случило нещо странно ,но не съм бил вкъщи ,за да го видя ,но ми разказаха,че от молинезията е излязло нещо като мехур прозрачен с малко черно в него,мехура е бил продълговат и дълъг,след което е паднал от рибата,не го видях по дъното така или иначе.В момента корема е значително спаднал ,но рибата продължава да се държи по начина ,по който описах.Тревожно ...вечерта забелязах че  друга молинезия ,но този път женска е с подут корем,не знам сега дали е бременна или е подут корема по други причини.Съмнявам се ,че при първата ми молинезия проблема е воднянка,но не съм сигурен,нямам конкретна добра снимка на рибата ,за което се извинявам,но така или иначе сега корема и е спаднал и не може да се прецени добре,но преди няколко дни беше много подут.Въпроса ми към вас колеги е, какво мислите какво и е на тази риба,възможно ли е да е някакъв вид воднянка или коремен асцит,заразно ли е за другите риби и заразно ли е за хора,защото все пак бъркам в аквариума ,почиствам го ,сифонирам и така.Съмнявам се да е от прехранване,рибата яде по малко нормално,а при другите риби подобен проблем нямам.Благодаря предварително на всички ви :-)

Dakata85

Лично мнение - по-добре не се мъчете и двамата, ами я хвърли направо в тоалетната.   *dead *dead *dead *dead

grigor nakov

За мен това си е чиста водянка,няма оправия изхвърли я, забележи дали люспите са и настръхнали  :-(

Dakata85

Това е интересно тема. Воднянката при рибите заразна ли е за хората?

EKLIPSIS

Молинезията я пратих във вечните плувни полета,прецених че няма да се оправи,въпреки че и спадна корема,отново поведението и беше странно,а начина и на плуване също се деформира.Просто се мъчи като плува.Благодаря за мененията на колегите. :-)

cherven neon

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАК ДА РАЗБЕРА ЗЛАТНАТА РИБКА ДАЛИ Е БРЕМЕННА

Heartwork

Колега ще те помоля да прочетеш всички теми за начинаещи и да не пишеш със главни букви  :-). Златната ти рибка няма как да е бременна.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Dakata85


Titan

Здравейте, може ли за кажетете да ли тази молинезия е бременна и кога ще ражда.

mushroom

Не знам колега. Изглежда бременна. Имам опит само с гупи. Като се надят доста се виждат буквално малките отдзад в корема. не знам дали така е и с молинезиите.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

NO CARRIER

Според мен и е рано още. Задникът и ще стане четвъртит, както се казва. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Titan

Добър вечер! Дали е бременна тази молинезия?

Similar topics (5)

49413

Публикации: 0
Прегледи: 1405

3548

Публикации: 29
Прегледи: 12408

41790

Публикации: 1
Прегледи: 2195

35072

Публикации: 2
Прегледи: 3151