• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 21:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Re: Умираща златна рибка

Започната от gee, 23.03.2010 11:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gee

Здравейте! Регистрирах се тук, защото имам един проблем с рибката ми! Съжалявам ако е нахално да искам помощ, без да съм била член преди това!!!
Ето за какво става въпрос:
За Коледа взех златна рибка за подарък на родителите ми. Тя е от онези дебеличките. Не знам как се нарича породата. Няколко дни, след като дойде вкъщи, обърна коремчето. "Реанимилахме" я и се пооправи. Затова й сменихме малкия кръгъл аквариум с един по-голям (вместимост - 9-10 литра). След около месец пак стана така. Купихме й камъчета. А след това от време на време пак го правеше. Вече не помня колко пъти така. Преди около 2 седмици започна да спи много странно - отиваше на дъното и лягаше по гръб. Без основателна причина. Даже понякога стоеше на повърхността с обърнато коремче, но една моя приятелка, която гледа рибки, ми беше казала, че имала рибка, която така си плувала. Затова всеки път като видех, че рибката ми е с обърната пупа, а размърдвах. Тази сутрин като станах пак я видях така. Побутнах я, но не мръдна. Пак я бутнах - нищо! Разбрах, че вече не спи! Преместих я в едно по-малко стъклено аквариумче, за да ми е по-лесно, и започнах да й духам въздух със сламка, за да я реанимирам, както правехме преди. Нищо! Стои с обърнатата пупа, но диша! И прави опити да се движи. Много странно, защото наистина се опитва, но не може! Перките й помръдват лекичко и ако събере сили се движи. Но току що отидох да я видя - пак стои, диша лекичко и не мърда! Знам, че ще кажете, че вече си отива и няма как да й помогна, но за мен тя е много специална! Не сме имали много приятни моменти с нея. Даже на против. Тя е специална по друг начин и никоя рибка не би могла да я замени, затова моля ви - помогнете! Не знам какво да направя! Да ида ли да купя другарче?  :-|

iek

Цитат на: gee - 23.03.2010 11:37
Съжалявам ако е нахално да искам помощ, без да съм била член преди това!!!
Форумът е отворен за всеки, стига да се съобразява с правилата.
Прекалено е малък аквариума за златна рибка, но можеш да компенсираш с по-чести и по-големи смени на вода, не си споменала има ли филтър. Това със сламката не го разбрах, вкарваш Й въздух в устата ли?
Междувременно чети темите за начинаещи от изскачащото меню в ляво, все пак за да се отглеждат рибки, трябва да се спазят някакви изисквания, не може просто да се сложат в един буркан с вода.

Similar topics (5)

20199

Започната от BatV

Публикации: 3
Прегледи: 5374

29483

Публикации: 12
Прегледи: 8108

14401

Започната от joker80

Публикации: 1
Прегледи: 3279