• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 13:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бетата ми е нахапана

Започната от benito_14, 31.03.2019 20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

benito_14

Здравейте , днес видях ,че бетата ми е много изтощена седи на дъното и опашката и е като нахапана .До сега не съм имала проблеми с нея и другите риби ..Отглеждам ги от 9 месеца заедно .. Знаете ли каква може да е причината .. Аквариума ми е 30 литров, всичко е както трябва с нагревател,филтър и помпа. В аквариума живеят  още 2 броя Данио, 1 сом калихт ,2 сома анцитрус и още 2 риби ,които не знам как се казват ,мисля че са барбуси клоун ,но не съм сигурна - за тях ще приложа линк със снимка  .Днес видях една от тези риби да напада бетата ,което за мен е доста странно ,тъй като до сега не е имало проблем . Аз мислех че по скоро бетата е възможно да нападне някоя риба от колкото другите нея ...



http://aquariumbg.com/fish.php?fish=983  На посочение линк може да видите рибата ,която аз имам в аквариума

MeTogu

Здравей, добре дошла. Рибите които си избрала не са за този обем аквариум. Специално говоря за калихта и тези от снимката която си приложила. Това са боции, те обичат големи аквариуми над 100 литра и понякога са агресивни към други риби, защото са териториални. Като съвети мога да ти дам, първо да ги замениш с други или да вземеш по-голям аквариум. За друго не се сещам и едва ли има друга алтернатива.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

benito_14

Благодаря за отговора .. и аз така предположих ,въпреки че не очаквах от тези риби (боции) . В магазина не са ми казали и не знам защо са ми ги предложили за този обем аквариум ,но както и да е . Аз така или иначе имам намерение скоро да купя по голям аквариум ,може би 80 литра и ще ги преместя ,а в 30 литровия ще оставя рибите Данио и ще го ползвам за развъдник ,тъй като Анцитрусите ми вече 2 пъти се развъждат за 4 месеца . Имам делва в аквариума и там си пускат хайвера , след което мъжкия пази делвата с малките . И 2 та пъти не оцеляха малките сомчета . Първия път извадих от делвата няколко малки в една чаша и живяха там един месец 5 6 броя ,но малко по малко почнаха да умират,всеки ден им слагах вода от акваирума с въздух. Останалите ги оставих в делвата и те като пораснаха почнаха да излизат,но не оцеляха ...явно бяха изядени.  На второто развъждане ги оставих всички в аквариума,но отделени в кепче и те също умряха .

Similar topics (5)

35572

Започната от Драго


Публикации: 4
Прегледи: 4783

13666

Публикации: 14
Прегледи: 5533

54298

Публикации: 0
Прегледи: 1718

7976

Публикации: 1
Прегледи: 3067

55945

Публикации: 2
Прегледи: 2382