• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 02:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Третиране с EXIT на eSHa срещу Ихтио

Започната от Caxapa, 03.05.2009 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

От 2 дена в аквариума ми се появи ихтио. Третирам с  препарата по рецептата .Вчера подрастващите ампуларии си се "разтичаха" и живнаха даже. Днес продължих по рецептата и добавих определените капки , и оооо =-O . След връщане от разходката в парка , всички Ампуларии са се наредили на ватерлинията.Внимателно ги свалих но след 5 минути пак изкочиха като коркови тапи. Нахраних питомците(риби и охлюви) със  суха  храна-гранули. Изядоха всичко дори и таблетките за сомиките. и пак горе на ръба.
Та въпроса ми е : Някой може ли да даде диагноза? Нормално ли е това или се дължи на нещо друго? Моля за колкото се може повече коментари и компетентни отговори.Благодаря предварително!
: 02.05.2009г 21:09ч
Да допълня само ,че  аерацията в аквариума си е нормална и рибите си пуват нормално при все ,че са болни.
: 02.05.2009г 21:09ч
"Мълчанието на Агнетата" *dontknow* :duvar: а никой не помага.Само чете и се изнася по другите теми.Уфффф.

barabata

Ами изкарай ги горките ампуларии да не пукясат. Когато се третира с Нистатин примерно, всички охлюви директно дават фира без да се замислят. Даже и аз почнах да обезпаразитявам новите растения с Нистатин за да няма промъкнали се имигранти.

Какво пише на опаковката на лекарството ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Caxapa

Описал съм лекарството.Но в упътването не се споменава да вреди на растенията и охлювите.Пише само ,че е универсално за всички видове ихтио.

bigbeer

Послушай Барабата и разкарай охлювите ако не е станало късно вече де. Повечето антибиотици съсипват всичко дори и азотният  цикъл. Не ми е познат този препарат който ползваш. Аквариумът ти е пренаселен, разреди и рибките.

Caxapa

Благодаря за съвета! *thanks . Вярно е ,че е пренаселен но жена ми не дава да се изреяе и дума за разреждане.Както и да е.Скоро ще се купува по-голям аквариум.Рибоците оздравяват,почти 98% вече като всеки ден добавям определените капки според рецептата.Охлювите са добре поне на външен вид.Изяждат порциите си а за растенията просто нямам думи.Имат нови филизи,порастнали са значително и скоро може би другата седмица ще подрязвам малко. *thanks ти още веднъж за вниманието с което прие проблемите ми. *DRINK*

Caxapa

Може би тук е мястото да добавя ,че на възрастните Ампуларии малко им изпада "глечта" на черупките. Днес ходих до магазина евентуално за съвет-консулт и закупуване на препарати но нямало такива  =-O  Загуби от растенията имам едиствено от "черупките"
Постояно намирам изровени криптокорини а уж не ги закачали. Но
това е друга тема. Нападат ми растенията след като им дадох 2-3 пъти попарени листа от салата.

Similar topics (5)

27769

Публикации: 2
Прегледи: 5267

4062

Започната от don_misho

Публикации: 1
Прегледи: 5368

2052

Публикации: 8
Прегледи: 6695

22789