• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 05:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Molq pomognete mi

Започната от hristo_kazarmov, 22.11.2004 12:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hristo_kazarmov

Imam akvarium okolo 30 litra, imam si pompi4ka i filtur ot tezi deto vsmukvat vodata, filtrirat q i posle q izlivat otnovo v akvariuma. Тъй като съм начинаещ но за сметка на това съм много запален сега ме човърка защо аджаба не могат рибките ми да спрат да се отъркват във водораслите? Купих им Sera Costapur i Sera Baktopur сложих им го както си е по предписание но пак същата работа. Не знам дали е възможно това но дали това може да се дължи на нещо друго, не само на болест, примерно защото им е много готино. Ще се радвам ако ми пишете.

Boby_

Цитат на: "hristo_kazarmov"Imam akvarium okolo 30 litra, imam si pompi4ka i filtur ot tezi deto vsmukvat vodata, filtrirat q i posle q izlivat otnovo v akvariuma. Тъй като съм начинаещ но за сметка на това съм много запален сега ме човърка защо аджаба не могат рибките ми да спрат да се отъркват във водораслите? Купих им Sera Costapur i Sera Baktopur сложих им го както си е по предписание но пак същата работа. Не знам дали е възможно това но дали това може да се дължи на нещо друго, не само на болест, примерно защото им е много готино. Ще се радвам ако ми пишете.

Хрилете им са раздразнени и рибите се "чешат". Това може да е симптом на много неща - болести, паразити, стрес... При теб вероятно се дължи на стрес поради наличие на някакво отровно вещество в малки количества (може би амоняк и/или нитрити). Според мен аквариумът ти е пренаселен (той и без друго е твърде малък, за да се оформи нормален азотен цикъл).