• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 22:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от Lottie, 19.01.2005 10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Карган

http://aquariumbg.com/statii.php?statia=98
http://aquariumbg.com/statii.php?statia=106

5 литра не е аквариум, в който да гледаш риби  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

Penta

Би трябвало да гледаш 4-5 рибки от един и същи вид. Обаче гледайки ги в 5 литров аквариум в който понякога пускаш въздух, а понякога дори е и топло за малко, това че живеят в групи ти е най-малкия проблем.

Lucky Fish

Барбос са агресивни към други рибки. Аз гледам гупи, неон, скалария, плата и хелер и ми казаха, да не си взимам барбос (от зоомагазина ми го казаха и съм чела в интернет).
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

BEYA

Ти най хубаво ги върни тези рибки в зоомагазина,и си играй игри на компютъра.Това дето го правиш е измъчване на животнинките!

Andrei

Барбусите са агресивни към риби с по големи плавници! В твоя случай скаларията а моите са данио и неон!

Публикациите са слети: 06.10.2013 21:09

Ако си взема нов аквариум 40 литра с нова помпа, нагревателя как се регулира? И сложа вътре :
2 сома
6 неона
6 данио (3 синъо и 3 розово)
4 гупи
4 хелера
3 кардинала
3 тернеции
1 скалария
и евентуално няколко барбуса 5-6

dalgia

Гледал съм барбуси,атрактивни рибки са,но им трябва голям аквариум.Със това аквариумче няма да стане.

Andrei

Но от тези кои да взема за да съжителстват добре?

suntsu69

Ако сложиш тези риби в 40л, пускай нагревателя на пълна мощност. Ще стане доста гъста рибена чорба.
Едно просто правило е 1см риба на 1л вода...смятай сам

Публикациите са слети: 06.10.2013 21:47

И още нещо: Барбуси има стотици видове. От всичко което съм гледал, агресивни са само тетразоната. Пентазона изглеждат почти по същия начин и са мирни кротки рибета.

Caxapa

Цитат на: Andrei - 06.10.2013 18:43
Здравейте,  ;-)

Имам 2 барбуса (1 тетразона и 1 бял), днес си поръчах един неон и едно данио! Имам нагревател и помпичка, но помпичката много бръмчи и я пускам рядко, нагреватела го пускам също рядко защото е мощен и ще сваря рибите! Държа ги в 5 литров аквариум и имам растения които заемат 1/3 от мястото. Бялото барбусче си има малко проблеми с другия, дали ще има проблем ако добавя неона и даното! Също имам и 14 литров но има лека цепнатина затова не смея да го пълня!  *HELP*

Явно не си чел нищо от темите за начинаещи  до сега. Мързела не е добър съветник!

Andrei

А дали ще се чустват добре в 20 литра
2 данио
2 неон
4 гупи
3 молинезии
2 хелера
2 кардинала

mnogozull

Цитат на: Andrei - 06.10.2013 22:18
А дали ще се чустват добре в 20 литра
2 данио
2 неон
4 гупи
3 молинезии
2 хелера
2 кардинала
Не,няма да им е добре.

_Kirilov

Взех си 8 Барбус Тетразона Грийн (ако се казват така) зелени с червени опашки , че искам нещо колкото се може по-непретенциозно за аквариума ми .
В последствие се замислих дали аквариума ми няма да им стане малък като пораснат 80х52х51в.-реално около 150 литра ?
И евентуално може ли примерно с още 5-6 броя да съжителстват пак барбуси примерно  Черен Барбус или Барбус пентазона ?

metcheto

Здравейте! Някой може ли да ми подреди видовете барбуси по агресивност? От изчетеното до тук ми става ясно, че Barbus Tetrazona е най-агресивен, а Barbus Nigrofasciatus и Barbus Filamentosus и те ли са толкова агресивни? И всички видове ли трябва да се гледат в група? Bala Shark е миролюбив вид, но трябва ли и той да се гледа в група или може само 1-2 екземпляра? 
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

getsata73

Здравейте колеги ,честит първи сняг ! Интересувам се кое дъно е по-подходящо за барбусите ,тоест показват по-хубави цветове :черен грунт,шарен грунт или речен пясък ?
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

MarioChalukov

Грунд в тъмен или ненатрапчив цвят би бил подходящ за насищане на цветовете :) Весело посрещане на 2016г.  *DRINK*