• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 04:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от Lottie, 19.01.2005 13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

botan

Барбусите са стадни рибки и няма да им е комфортно ако са по-малко от 6. С трихогастери честно казано не знам имал съм и дете рибки, но по различно време. Наблюденията ми са че и двете се спусхат да хапят много.

Lucio

При мен в единия аквариум са три такива барбуса и живеят с два макропода. Първите два-три дена имаха малки спречквания, но сега няма никакви проблеми. Знам, че макропода не е трихогастер, но нали са от едно семейство *CRAZY*

GEORGI

02.10.2008 00:24 #137 Last Edit: 02.10.2008 00:26 by GEORGI
Цитат на: kkk - 01.10.2008 20:04
Имам питане за просветените мога ли да гледам само 3 барбуса в общ аквариум или трябва да са наи малко 6,и съжителстват ли с трихогастери

Да могат.Гледал съм в един аквариум този вид 6 барбуса и 4 трихогастери и при мен нямаше проблеми :-)Също така имаше и 4 макропода с тях и не се закачаха само от време на време трихогастерите спречкваха малко с макроподите.

MeTogu

За бройката може да се поспори.Виждал съм да си живеят добре и по малко от 6 барбуса.А относно съжителството им с трихогастрите не представлява проблем.И аз имам барбуси,макроподи и трихогастри в един аквариум.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

snuffed

Трихогастъра е изключително хищна и агресивна риба . Гледал съм преди трихогастър и наяде опашките на половината риби .Адски агресивна и брутална рибка , може би само пиранята е по-агресивна от аквариумните рибки!!!

GEORGI

Цитат на: snuffed - 02.10.2008 13:46
Трихогастъра е изключително хищна и агресивна риба . Гледал съм преди трихогастър и наяде опашките на половината риби .Адски агресивна и брутална рибка , може би само пиранята е по-агресивна от аквариумните рибки!!!

Така е.Към макроподите и барбусите не беше агресивен но сега имам един доста голям и живее със скалари и направо ги разбива,но и те не му се дават много но все пак винаги той почва да ги бие.

bay_milee

*offtopic *offtopic Сори за спама ама зависи на каква възруст си взел рибите аз гледам трихогастери,скаларии и барбуси в общ аквариум и проблеми имам само когато е денят за диета на рибите само тогава барбусите позачват другите риби.Също така имам и черни фантоми и пристели които са сравнително дребни рибки макар и на краен размер и неги закачат.Моят извод е че когато рибките са отгледани от малки проблеми нямат. :-)

GEORGI

Цитат на: bay_milee - 03.10.2008 02:19
  *offtopic *offtopic Сори за спама ама зависи на каква възруст си взел рибите аз гледам трихогастери,скаларии и барбуси в общ аквариум и проблеми имам само когато е денят за диета на рибите само тогава барбусите позачват другите риби.Също така имам и черни фантоми и пристели които са сравнително дребни рибки макар и на краен размер и неги закачат.Моят извод е че когато рибките са отгледани от малки проблеми нямат. :-)

Скаларите бяха колкото монети от 1лв и трихогастера беше много малък но живя в другия ми аквариум с доста различни видове рибки и после го преместих при скаларите и почнаха борбите,не са толкова жестоки битките че да си накъсат перките но се гонят здравата.

elblanko

Цитат на: snuffed - 02.10.2008 13:46
Наистина ли мислиш така, или просто не долавям тънкото ти чувство за хумор.
А относно въпроса на kkk, аз съм гледал два барбуса и единия умря след непрекъснатия тормоз от страна на другия, може би ако са три, ще могат да съжителстват.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

NO CARRIER

Барбусите са пасажни риби и се чувстват най-добре когато са повечко.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

todordenov

Привет на любителите на барбуси! Имам желанието да гледам барбус тетразона! Прочетох различни неща из форума и затова питам опитните акваристи, които могат да ме посъветват най добре!
Аквариума ми е 60 литров с вътрешен филтър, имам растения и декоративни корени. Може ли да ме посъветвате колко рибки биха се чувствали добре в това малко пространство и ако имате лични съвети които с радост ще спазя! Благодаря Ви предварително.

botan

По мои сметки 10-12. :)

Lucio

Съгласен съм с Botan 10 броя са идеално . Пробвах в един аквариум с 3-4 бройки обаче постоянно се крият и избеляват и. . . .  изобщо не са интересни.

todordenov

Благодаря и на двама ви!

koki4a

Здравейте,

Имам 260литров аквариум и 25 Barbus tetrasona. Аквариумът е растителен и поддържам 24-25 градуса има и добра аерация. Все още не подавам C02. Осветление 0.8W/l

Въпросът ми е дали мойте барбуси ще могат да съжителстват с Puntius (Barbus) denisonii и дали няма да стане много риба в такъв размер.

Ако смятате че ще са наред нещата, колко Denisonii мога да взема без да стане тясно на рибките? Освен това може ли някой да ме насочи откъде мога да намеря Puntius (Barbus) denisonii?