• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 11:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Риба - Балонка?

Започната от AngelEyes, 18.09.2008 19:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

AngelEyes

Здравейте!  :-)

Преди малко се сдобих с живородки със странното наименование - балонки. Разбрах, че са от семейството на Молинезиите, но не мога да намеря някаква допълнителна информация за тях в сайта. Моля, ако някой се е сблъскал с тези сладурести рибки, да даде малко повече информация!  @}->-- Интересувам се от размножаването им - на колко време раждат, трябва ли ситните да се отделят и някакви специални процедури, покрай тях .., както и изискванията им за здраво и жизнено съществуване - киселинност, твърдост, температура.
Благодаря предварително!  *DRINK*

Лора

А ние може ли да видим снимки на тези сладури?! ;-)
Иначе,като цяло мисля,че не са по различни за отглеждане от обикновенните молинезии.Размножаването е като при всички живородки. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

AngelEyes

18.09.2008 19:57 #2 Last Edit: 18.09.2008 19:58 by AngelEyes
За жалост, добра снимка не мога да докарам  :-( Затова реших да не пускам, за да не се излагам, че я някой разпознае рибата .. я - не!  *HELP* Прилича малко на Широкоплавничеста Молинезия по гръбния плавник (мъжките са такива), но отдолу е една такава надута, все едно ще ражда, а реално не е така.
Благодаря за съвета, поогледах ги изискванията на живородките!  @}->--

_777_

http://images.google.bg/images?q=molly%20ballon&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

AngelEyes

Дааааа, точно такива са!  *BRAVO*

Деян

Еееее,страшно красива,ако някой има излишни бройки да свирка.  *BRAVO*

AngelEyes

Ако изкарам поколение, мога да ти подаря, но живееш твърде далеч и не знам дали ще се получи.

Деян

За ставане ще стане,но ако все пак някой има да се обажда.Иначе ще те изчакам и ако искаш нещо бих ти изпратил,а твойте "балончета" какъв цвят са? :-)

AngelEyes

М - чисто бял и оранжев, Ж - черно с бяло и черно, бяло и кафяво.  *CRAZY*