• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.08.2025 13:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Относно рибите и температурата?

Започната от rumi_79, 13.11.2010 05:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rumi_79

Здравейте!!! Ако водата в аквариума е 25 градуса,когато се долива вода трябва ли новата вода в съда също да е 25 градуса?Ако е по-ниска,как се отразява на рибките?
Ако тази тема не е за този раздел,моля администратора да прощава!!!

wwladoo

Здравей колежке, и добре дошла в този прекрасен форум!!Гледам, че сме градски .Значи по принцип,като се сменя част от водата--обикновенно една трета от обема на аквариума на седмица до десет дни,водата трябва да е темперирана, т. е. с не голяма температурна разлика от тази в аквариума--примерно като е 25гр.,сега няма да гледаме точно 25гр., да е тази която добавяме ,но примерно да не е под 20гр.,особенно ако е по голям обема на смяна,рибите получават стрес,а понякога и температурен шок!!!Може да доведе, до болестно състояние, а даже и смърт на някоя рибка!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

nevenaskorpi

Аз отливам от престоялата вода в една тенджера, подгрявам и после наливам топлата вода в кофата като сравнвам на ръка горе-долу температурата да е еднаква. Е сигурно има някаква разлика, но рибоците са добре :) Надявам се да не бъркам, замисляла съм се от тенджерата дали не се отделя нещо, но нямам бързовар...

pl86

И аз грея малко с бързовар, от тези малките за чай, аз малко вода сменям, ще използвам да питам, дали не може просто да сипваме топла вода от чешмата, аз не смея, че сме на ТЕЦ и знам ли от къде минава топлата вода, предполагам ако си с бойлер - няма ядове
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Caxapa

Аз бих ти препоръчал за по-точно замерване на температурата да ползваш термометър като тези в аквариумите или поне някой стаен такъв. На ръка усета е съвсем друг и си мисля, че много големи разлики биха се получили.

dorbitan

Цитат на: pl86 - 13.11.2010 12:50
... дали не може просто да сипваме топла вода от чешмата, аз не смея, че сме на ТЕЦ и знам ли от къде минава топлата вода, предполагам ако си с бойлер - няма ядове

Това че си на ТЕЦ не значи, че топлата вода идва от там!Нали всеки блок има абонатна станция.Топлата вода ти се подгрява точно в абонатната.

Според мен няма проблем да наливаш топла вода от чешмата.Аз правя точно това.