• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 09:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Зеолит-къде?

Започната от Чакъров, 30.01.2012 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чакъров

Здравейте колеги и съформуци.  Поради факта, че скоро ми предстои рестарт и мисля като един от слоевете на дъното ми да бъде Зеолит.
Та въпроса ми е дали някой от Вас знае от къде мога да си закупя количество от 2/3кг.(може и повече)  в района на гр.Бургас или гр.Русе.
Предварително Ви благодаря.

djibarov

Здравей,
Аз намерих в градинарския щанд на Бриколаж - Варна. 5 кг. - 6.99 лв. Провери в такъв магазин за твоя град.

kamos

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Чакъров

Колега днес ходих до мастерхаус за зеолит и не можах да отрия - попитах и те за пръв път чуваха за Зеолит.
Утре мисля да проверя и в Бриколажа

dafil

Цитат на: Чакъров - 30.01.2012 22:11
Колега днес ходих до мастерхаус за зеолит и не можах да отрия - попитах и те за пръв път чуваха за Зеолит.
Утре мисля да проверя и в Бриколажа
И аз си купих от Бриколажа по съвет от колеги от форума.Там не ме разбраха като им казах "зеолит",но като  казах на каката"онова дето го ползват за дренаж при бонзаите" и ме разбра.
Предполагам,че и "клиноптилолит" да им кажеш ,пак няма да те разберат :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

djibarov

Точно така е както е казал последния колега - в магазина не знаят нито "зеолит", нито "клиноптилолит" - казват НЯМАМЕ!. Аз също сам си го намерих на градинарския щанд - не вярвай на думите на заспалите продавачи!

totishish

До всички колеги от пловдив и региона. Скоро ще ходя до завод Бентонит гр Кърджали спецялно за зеолит.
Който желае и няма зор за зеолита ще му взема. Но незнам със точност кога ще ходя.

amrasel

@Чакъров

в русенския Бриколаж имаше, поне когато аз ходих там преди 2-3 седмици. Даже жената на касата ме разпитваше за какво ми е и коментираше , че бил нов артикул.

Чакъров

Ами и аз днес ще ходя до бриколажа да хвърля едно око. Благодаря

Чакъров

Бриколажа беше спасението- намерих търсения от мен зеолит , благодаря на колегите за съветите

totishish

Колеги днес ходих до завод бентонит но уви Зеолит няма производство до края на м.Май после щели да го подновът производството. Кофти днес ходих за зелен хайвер

ivanchoy_mk

Моят зеолит си го взех от село на дядо му бяха докарали от каменната кариера в с.Огняново голям куп и аз веднага започнах да граба  :-D :-D

fibs83

Здравейте. Мога да ви взема зеолит от с. Бели пласт. За контакт: musi21017@abv.bg

Лечение с двойно активиран зеолит от най - качественото в света находище на природен зеолит в с.Бели Пласт, с високо съдържание на клиноптилолит (над 85%) Двойно активиран зеолит означава, че минералът е микронизиран и термично обработен. По този начин зеолитът е в готов вид за лечение. В България такъв продукт е Детоксалит (Detoxalit).

Лечение с лечебни залежи от с.Бели Пласт : Лечението с лечебните залежи край Бели Пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни. 1. С лечебната вода - тази минерална вода е от дълбочина 90м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно – съдовата система. 2. Със зеолитовите камъни – Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.

Минералът клиноптилолит от скалите на Бели Пласт пази от рак и лекува от рак

Nikiengi

Цитат на: fibs83 - 28.03.2012 22:41
Здравейте. Мога да ви взема зеолит от с. Бели пласт. За контакт: musi21017@abv.bg

А за какви разфасовки и за какви цени става въпрос?  :-)

aquarium.fan

Да бе,
дайте малко повече информация!