• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 17:08

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за нов аквариум

Започната от mikki, 13.12.2009 17:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rider

s1spek7

80 литров .. може би
Хелери,Молинезии,Плати,Неонки,Гупи

vasso

Коренът не може да мъти водата. Той я оцветява леко. Много може да са причините за мътността. Нормално е първите дни да е такава, не започвай с химиите- полза няма да има!  :-)

mikki

Сложил съм досега само бионитривек и в самото начало някво хапче за старт ама не му знам името т.е. не го запомних :( утре пускам рибите засега не мисля да слагам химия за кристална вода . ПОсъветваха ме да сложа 2-3 шепи едра сол какво мислите по въпроса?

suntsu69

Зеле ли ще слагаш в аквариума? Ако слагаш зеле, солта може даже да ти дойде малко, но пък сложи и малко царевица, за да газира сока.

mikki

Затова питам :) между другото по корена се е образувала няква хлъзгава ципа , нормално ли е това или има някакъв проблем

vasso

Нормално е, ще изчезне! :-)

mikki

Е вече го и заселих аквата :) 20 неона, 4 панди , 2 джули , 2 чистача , 1 мъжка Бета и 2 женски . Тези панди и джулито ми приличат на коридораси но ми казаха че не са , в смисъл че така се казвали ама май не видях такъв тип риби ще пусна и снимки да ги видите . Тия чистачите и те сигурно си имат имена ама пак така ми ги представиха  :-) като чистачи . Ако някой може да даде идея какво да добавя или махна или просто сподели мнение :)

suntsu69

nikolaytoshev

A така наречения чистач е най-вероятно Анциструс.
Ето ти линк: http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=101&vid=1&vsearch=%ancistrus%

suntsu69

Тези хапчета, които си пуснал са твърде много за тези риби.

iek

Моят съвет е да не пазаруваш от този магазин, в който те съветват да слагаш 2-3 шепи сол и определят видовете риби като чистачи, сигурно и в техните аквариуми бухат сол.
Прекалено рано си пуснал рибите, водата ти е още мътна и азотния цикъл не се е завъртял, грунда е малко едричък и ще акумулира много детрит. Сменявай по-често водата в началото и храни по-малко.

mikki

Това на снимката което се вижда не са хапчета това е храна за дънни риби пуснах им 3-4 такива кръгчета :) И друго да попитам сега като стана въпрос за смяна на водата ..... преди седмица стартирах аквариума, днес сложих рибите , вода досега не съм сменял .... днес като си купувах рибите ми казаха 1 месец нищо да не пипам ни вода да сменям ни гъба да мия нищо .... вече се обърках какво да правя :( и какво е това детрит което ще се акумулира от по едрия грунд ?

Лора

Цитат на: mikki - 02.03.2010 22:19
детрит което ще се акумулира от по едрия грунд ?

Просто казано, това... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

suntsu69

Кого да слушаш- ти си избери. За начало започни да храниш с половин хапче.