• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за молинезии!!

Започната от gupity123, 06.09.2012 21:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gupity123

06.09.2012 21:55 Last Edit: 11.09.2012 21:18 by Caxapa
Здравейте, мисля да си купувам една черна мъжка и една жълта женска молинезия, за да се кръстосат. Какво мислите ? Ще се получе ли нещо ? (Ако някой има снимки нека да публикува). Мерси предварително. :-) :-)

kamos

Има вероятност да се получи нещо жълто с черни петна неравномерно разположени по тялото им.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

gupity123

Ооо дано. Ще стане суперско. :-) :-)

Caxapa

Аквариума с който разполагаш е вече пренаселен и ще стане екокатастрофа ако добавиш нови рибки. Освен това е твърде вероятно да си навлечеш и някоя зараза която може да се провокира и от стрес вследствие пренаселеност на аквариума ти. Предупреждавам те да внимаваш с неразумните си мераци да имаш всякакви рибки. Разбираемо е желанието ти но нямаш подходящи условия и мисля, че съвсем скоро ще започнеш да търсиш помощ за рибките които ти "измират" или се "държат странно".

gupity123

Ами аз имам 2 сомчета 2 хелера и 5 гупита колко да са много ? *dontknow*

Caxapa

Сомчетата ти дори не са за този литраж аквариум. Освен това днес се похвали, че имаш и 28 новородени хелерчета. И ако това не пренаселване ще те запиша в книгата на Гинес. И като добавка: Вслушвай се в съветите на по-големите и престани да бъдеш "вироглав"! Малко повече четене за рибите и начина им на отглеждане, няма да ти навреди.

kimmy_rz

Доколкото чета, аквариумът ти е 60 литра. Ако е така спокойно можеш да добавиш 2 малки рибки, но все пак внимавай да не прибавяш все нови и нови :) ! Аз гледам 14 малки рибета в 150 литра и нямам намерение да увеличавам бройката ... нека им е широко.

Тези малките ако не ги раздадеш ще имаш проблеми с пренаселването както казва Мод-а

До мод-а: "вироглав" не би трябвало да бъде поставено в кавички.

Caxapa

Цитат на: kimmy_rz - 07.09.2012 00:22
Доколкото чета, аквариумът ти е 60 литра. Ако е така спокойно можеш да добавиш 2 малки рибки, но все пак внимавай да не прибавяш все нови и нови :) ! Аз гледам 14 малки рибета в 150 литра и нямам намерение да увеличавам бройката ... нека им е широко.
Погледни какви сомчета има колегата и тогава му давай съвети да си вземе още 2 рибки!

gupity123

Добре мерси. Апък и наистина като се замисля и като добавя след време новородените ... !!  *mislia*

kimmy_rz

Цитат на: Caxapa - 07.09.2012 00:24
Погледни какви сомчета има колегата и тогава му давай съвети да си вземе още 2 рибки!

А ти погледни пунктуацията си и после наричай другите неграмотни. Ако ще ме контрираш, имай предвид, че не нося ""тежестта"" на модератор и така да се каже не претендирам, а и не целя коректно писане, но щом ще си правим забележки....

Няма да споря. Спирам да спамя.

S_mo

Аз съм кръстосвал бели велифери с черни или бяла с жълта. Даже сега имам един мъжкар по него има сиво,бяло, синкав отенък и жълт отенък. Слад дълга хибритизация. Всички чисти малки велифери умират а мелезите трудно умират.

Caxapa

До колегата kimmy_rz! http://aquariumbg.com/forum/somovi/snimaite-kalihtite-si-)-neka-vidim-koi-kakvo-ima-i-e-postignal-)/msg396956/#msg396956 Виж какви сомчета има колегата, когото съветваш да си вземе още две рибки. Съветите ти са неправилни. За пунктоацията и действията на модератори и администратори ще си говорим в друга тема. rulez

getsata73

Цитат на: gupity123 - 06.09.2012 21:55
Здравейте, мисля да си купувам една черна мъжка и една жълта женска молинезия, за да се кръстосат. Какво мислите ? Ще се получе ли нещо ? (Ако някой има снимки нека да публикува). Мерси предварително. :-) :-)

Правил съм я тая комбинация,родиха се 15-ина черни и над 30 жълто- черни,но нито една чисто жълта :-)
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

gupity123

Heartwork

Колега какви сомчета имаш та по -нагоре ти се карат  :-D ?
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!