• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.08.2025 04:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос?

Започната от Zmei345, 26.06.2007 22:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Zmei345

Четох на едно място че малките риби трябва да се хранят по 3 4 пъти на ден аз и така правя добре ги храня ама коремчетата на всичките са подути това проблем ли е ?

MeTogu

Разбира се.Недей само да ги тъпчеш!
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Tigankov

Рибата не е като човека.Веднъж да почне да се тъпче и няма спиране.То е хубаво да им даваш по често храна ама на по малки порции

Barbus

Рецептата за здрави непрехранини рибки е да ги храниш веднъж на ден,и един ден от седмицата да не ги храниш.Пускай им храна която да изяждат за около 2 минути.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

Tigankov

Аз пък на едно място бях чел за 5 минути на друго за 10 на друго за 20...абе въобще тия хора ще си уморят рибите(Аз им давам за 3 минути)

Тони

Зависи от вида рибките и възраста им. При новоизлюпени рибки трябва да се дава храна 3-4пъти, а и по-често.
За какви рибки става въпрос и на каква възраст са.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Живко

Бе каквито и да са е хубаво до третия месец тумбачетата да се пълнят. Не да се пръскат, но да са сити рибетата.
Храненето на малките рибки няма нищо общо с диетата на зрелите екземпляри.
Никой не се е родил научен.

spetsa

Най-много зависи от вида на рибите.Да кажем цихлидите(чел съм придимно за скалрии)трябва да се хранят по 6 пъти на ден.Ще ти дам най-простия пример.Храня малките си хелерчета по 4 пъти на ден.Дадох от същите хелерчета на един съсед и тои хи хранеше по два пъти на ден с същата храна и мога да кажа че разликата за две седмици просто е огромна.Както вече казаха малките се хранят много по различно от големите.