• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 04:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Трихогастери

Започната от Gad_Man, 01.04.2007 23:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gad_Man

01.04.2007 23:35 Last Edit: 01.04.2007 23:38 by Gad_Man
Искам да попитам дали е възможно да се кръстосът мозаечен трихохастер и син трихохастер(не съм сигорен,че се нарича син).

neneee

може би искаш да кажеш мозаечен и петнист  *NO*

Gad_Man

02.04.2007 00:59 #2 Last Edit: 02.04.2007 01:31 by Gad_Man
Цитат на: neneee - 02.04.2007 00:35
може би искаш да кажеш мозаечен и петнист  *NO*
Това е петнист а това можеби е някаква селекция на синия трихогастер..не знам и аз *HELP*

neneee

Gad man да не навлизаме в словесен спор.Аз просто си помислих че нричаш петнистия син (защото е по разпространен в търговската мрежа) :-D *ROFL* :-P *YAHOO*

Kochev

Може да се кръстосат, но трудно. Половината от новото поколение прилича на бащата, а другите - на майката. Разбира се има шанс да се получи някакъв мелез но аз все още не съм виждал такъв.

Живко

Цитат на: Kochev - 02.04.2007 12:39
Може да се кръстосат, но трудно. Половината от новото поколение прилича на бащата, а другите - на майката. Разбира се има шанс да се получи някакъв мелез но аз все още не съм виждал такъв.

Не е лошо май да се замисляш малко преди да пишеш.
Много е смешно когато някой, който не е сигурен в думите си, почне да се изцепва.
Никой не се е родил научен.

rookie_gyn

Между син и жълт трихогастер със сигурност се получава един безобразно грозен мелез, и и никога не става разпад при първото поколение на белезите на родителите, т.е нито полочината ще станат сини, нито другата половина жълти. Ще станат грозно кафяви и ще са носители на жълто и на синьо. А в последствие ако рибка от това поколение F1 се кръстоса със синя или жълта, тогава ще върнат първоначалните окраски. Но тези неща са непонятни явно за колегата Kochev

Gad_Man

И в крайна сметка възможно ли е мозаечен и син трихогастер да имат потомство?

Dimitar

Според изказванията дотук - може, категорично! Ама какво точно ще излезе май не е много ясно!  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg92.imageshack.us%2Fimg92%2F9615%2Faqaru20060809183411nn1.th.jpg&hash=b70347d06619c6977ec4f558c7cd8e0b32b58d46

ВЕТЕРАН

Най-вероятно говориш за кръстоска между синьо козби и обикновен син трихогастер..Да става кръстоската!

Аз съм вадил многократно.Излизат една часткато бащата и една част като майката.

И както каза Roocky gun не кръстосвай жълт със син!!Излизат ужасно грозни риби!(е то въпрос на вкус ама...)

Живко

Май никой не е разбрал въпроса.
Той е: -Може ли да има кръстоска межди Лери и син трихогастер?

@Кочев, изобщо не мисля да изпадам в словестни спорове с теб.
Изводите можеш да си правиш сам, след като прегледаш всички мнения.
Никой не се е родил научен.

rookie_gyn

Не могат. Но първите снимки които бяха показани бяха на синьо косби и златно косби. А те могат да се размножават. То е като да извадиш поколение от черна и жълта молинезия. Само, че поколението не е толкова красиво.

Gad_Man

Цитат на: rookie_gyn - 04.04.2007 16:28
Но първите снимки които бяха показани бяха на синьо косби и златно косби.
Сигурен ли си,че това на първата снимка е златно косби,защото аз мисля,че е мозаечен?

rookie_gyn

Цитат на: Gad_Man - 02.04.2007 00:59
Това е петнист а това можеби е някаква селекция на синия трихогастер..не знам и аз *HELP*
За тези два вида говорих, а не за тези от първия пост. На първия пост са леер и трихоптерус. Между тях не може, а между тези от втория ти пост - може.

Gad_Man

Благодаря на всички ви,че ми спестихте безсмисленото очакване на хайвер от лери и син трихогастер  :-)