• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.08.2025 04:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Боция Въпрос

Започната от S_Y_N_C, 19.11.2009 21:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

S_Y_N_C

19.11.2009 21:40 Last Edit: 09.11.2010 03:52 by NO CARRIER
Някои гледал ли е Botia macracanthus и колко голяма достига в аквариумите защото в един саит е пише че става до 30 сантиметра което ме притеснява.
Botia macracanthus
Другия ми въпрос е за Botia striata понеже имам и от двата вида скоро си ги взех за нея пише че достигала до 10 сантиметра което е супер някакви впечатления.
И трети въпрос за боция джудже някои да е притежавал такава рибка днеска гледах в зоомания 14 лева струва но бяха свършили наличните и неможах да е видя какво представлява.
И дали ще си съжителстват добре с анциструси лорикария и скат в един аквариум укрития има много както и коридоаси :)

_777_

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

vasso

Аз имам Botia macracanthus. Може да стане едра, но зависи от условията. Няма проблеми с другите дънни риби в това число и анциструси.За сега имам 2 и едната расте по-бързо от другата, защото е по-плаха и не излиза да се храни като има човек в стаята.30 сантиметра едва ли ще стане в по-малък аквариум. :-)

S_Y_N_C

Бях се замислил да е махам ако наистена става 30 сантиметра аквата е малка 140 литра.
Мене ми е по-интересно за тези боция джудже може да си взема но 14.00 лв ми се сториха малко множко

vasso

Много трудно се размножават- с хормонални инжекции, така че цената е оправдана. Не мисля ,че ще стане толкова голяма-просто няма как. И моят аквариум не е голям и няма проблем. За 2 години ми е станала 15 см.Бях чел ,че растат според аквариума. :-)

nikolaytoshev

Аз имам 2 Botia macracanthus и много им се кефя. Много са игриви и постоянно плуват заедно и се гонят една друга. Иначе не са ми от много време. Някъде около година, ама си ги взех мънички и сега са по около 8см.
Много съм мераклия да си взема и Botia striata, ама не съм си намерил още в Пловдив. Ти от къде си ги взе?

exorsist

Колега аз имам 3 вида боции:Макраканта,Стриата и Дарио ,както казаха и колегите няма проблеми .Гледам ги със Скаларии Манакапуру,анциструси и Коридорас Щерба
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

zambo

Относно съжителството - няма да създават проблем .
За размера -  повече от 10-12 см няма да станат.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

S_Y_N_C

Аз си ги купих от зоомания в Търново имат и 3 разновидности на боция macracanthus-8 лева , dario-6 лева  striata-6 лева и сега са докарали боция джудже мисля че споменаха достигала максимален размер от 6 сантиметра цена 14 лева

vasso

Мен ми се струва добре цената.

S_Y_N_C

Аз не съм казал нищо и според мене са приемливи цени колегата питаше от къде съм ги купил и затова написах и цените. :)

niky

Цитат на: S_Y_N_C - 19.11.2009 21:40
защото в един саит е пише че става до 30 сантиметра което ме притеснява.

Просто гледай в по-достоверни източници  :-D

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=121&vid=1