• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.08.2025 01:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Somove

Започната от Сомолюбител, 22.08.2009 20:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сомолюбител

22.08.2009 20:31 Last Edit: 22.08.2009 21:10 by N.Nobs
Hora pi6ete za somovete si!! Az li4no imam 1 Brochis Splendes. ]

Прочети правилата.

Caxapa

Цитат на: Сомолюбител - 22.08.2009 20:31
Hora pi6ete za somovete si!! Az li4no imam 1 Brochis Splendes.  *DRINK*
rulez Кирилицата е задължителна за БГ. колегите!!!

Сомолюбител

Извинявам се. Няма да се повтори. :-)

Деян

Хайде сега кажи, какво е предназначението на тая тема.

Сомолюбител

Ами хората да пишат за своите сомове!!! 8-)

Деян

Редно е щом си я пуснал да пишеш първи, но хайде от мен да мине - Имам два хоплостернума, златни и обикновенни анциструси.

valnata

Аз имам три анцитруса малки около 4см. И искам да попитам трябва ли да ги храня? И как да стане това след като храня само със замразени храни, и скалариите ми обират абсолютно всичко. Попарвах листа от зеле, маруля но не им харесват изяждат ги ампулариите. Пробвах с храна за дънни риби, но имам едно по-голямо сомче и то обира всичко за минути и за тях пак няма.  Единият ми се губи нещо може да е дал фира, или се крие някъде.Чудно ми е какво намират за да се хранят.  :-)

Caxapa

В моите асквариуми има общо шест анциструса  и  три двойки  различни окраски калхити!
Цитат на: valnata - 26.08.2009 21:03
Аз имам три анцитруса малки около 4см. И искам да попитам трябва ли да ги храня? И как да стане това след като храня само със замразени храни, и скалариите ми обират абсолютно всичко. Попарвах листа от зеле, маруля но не им харесват изяждат ги ампулариите. Пробвах с храна за дънни риби, но имам едно по-голямо сомче и то обира всичко за минути и за тях пак няма.  Единият ми се губи нещо може да е дал фира, или се крие някъде.Чудно ми е какво намират за да се хранят.  :-)
Моите хапват от двата вида таблетна храна за сомчета на JBL. Едните са кафевите таблетки а другите зелени-на растителна основа. Единствените конкуренти в "надяждането" делят с  молинезиите и ампулариите. Ето защо сега храня гупи , хелери и молинезии през деня с люспи и разни гранули а вечер като изключат релетата осветлението пускам на сомчетата таблетките.

valnata

Сега го забелязох и третия е жив. Щом досега са оцелели значи все нещо и за тях остава. И аз имам такава храна ама я яде другият сом като пусна. А скалариите не кусват нищо друго освен замразени храни, и затова не ми се занимава с харана на люспи. Ще загнива по дъното и ще имам после проблеми. Те са жилави животинки и дано се справят без специални грижи.

Ако имах място бих си взел още поне 2 3 броя. :-)

Bai Pe6o

Фосилис-над 10 годишен. Какви ли не трудности и условия е преживял, но не се е предал  *JOKINGLY*
Калихт-2г и нещо. Дебела мома, която си чака мъж, ама да видим кога ще е...
*DRINK*

wwladoo

27.08.2009 11:42 #10 Last Edit: 27.08.2009 21:29 by wwladoo
Хайде и от мен!!!Списъка е малко дълъг---Имам Птеригоплихт, Хипостомус,Калихт ,Синодонтис мултипликата,Анцитрус--обикновен,Анцитрус златен албинос,Стъклени сомчета,Коридорас палеатус--панда,Коридорас------аенеус,Коридорас  хастатус  и Коридорас  леопардов!!!!!Това е от мен засега!!!Успех със сомчетата. *DRINK*   А пропуснах и Коридорас палеатус--кочи.    П. С. Анцитрусите ги гледам само със скариди във аквите и си хапват всичко каквото падне долу.И люспа и гранулирана и замразена  и др. общо взето всичко хапват и си наддават добре!!! ;-) :-)  Ама моята система е друга,акви много.......да при много колеги не става само анцирус и евентуално скариди....
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Сомолюбител

Цитат на: valnata - 26.08.2009 21:03
[/quote\] Ами пробвай с таблетки.

: 27.08.2009г 11:11ч
Аз имам 1 Brochis Splendes на около 6 месеца и е в много добро здраве.Дълъг е около 4 см.

adi_lp

Аз имам 3 анциструса обикновени две бебета и един голям около 10см. който храня със Sera Wels-Chips.Имам и два калихта около 2.5 см който храня със Сера Випагран която пада на дъното.  *YAHOO* а големияяя сом най-харесвам.

Сомолюбител

Хора ако обичате сомове или ви трябва информация за сомове  влезте тук: www.planetcatfish.com  *THUMBS UP*

Сомолюбител

Хора ще си копувам Synodontis Nigriventis или Обърнато Сомче. Дали може да съжителства с 1 Тигров Барбус и един Коридорас-платноперка?