• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Това издуто шкембе дали е болест?

Започната от penio, 24.06.2011 10:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penio

От две седмици се опитвам да гледам златни рибки в едно 200 литрово, пласмасово езерце.
Първо пуснах 6 малки златни рибки, които измряха за два дена. Почистих основно всичко и пуснах две нови. Имам и няколко растения, грунд и съм сипал един полски "биофилтър".
Три дена двете рибки са живи, но едната е със страшно издут корем.
Ето и линк към видео със рибките
Не знам какво да ги правя, не искам да изтрепвам повече риби а просто така да сипвам разни препарати не ми се струва добра идея.
За филтър ползвам една глава от 1200 л/ч. и вата със малко активен въглен, водата е много бистра и не мирише.

didoman

Златните рибки не умират лесно, така че това за 6-те което си написал малко ме шокира =-O. С какво се хранят рибите ,по колко, колко пъти на ден? Клипа след хранене ли е сниман? Грунда промит ли е преди да го сложиш и какъв е?
Един от бедните студенти :)

MeTogu

Е не беше ли така рибката като я взе.На мен ми изглежда нормално издута.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Slavov

Изтискай я и хайвера ще и се махне,  и ще си стане пак слаба. А е възможно и жестоко да бъркам  *NO*

stilista

Цитат на: Slavov - 26.06.2011 21:14
Изтискай я и хайвера ще и се махне,  и ще си стане пак слаба. А е възможно и жестоко да бъркам  *NO*
Според мен бъркаш  *NO*
По скоро е преяла .Ако се има впредвид че колегата е храни а е всеизвестно че златните са прасенца + допълнителната дажба от комари и буболечки =преяждане.
Възможно е след преяждане да плува на една страна че дори и на обратно ,наблюдавай е добре!
Първите 6 риби ги е натровил.Нямало е азотен цикъл.А като чета за настоящата филтрация и тези не ги чака нищо добро.Направи някоя самоделна външна филтрация  *THUMBS UP*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

penio

Мерси за отговорите.
двете рибки са все още живи и здрави, а тая с подутото шкембе си е все такава подута, но е жизнена и сякаш ще се задържат.
За две седмици, съм ги хранил точно два пъти. Оставям ги сами да си намират храната, има доста комари, мухички и паячета които се давят в "езерцето". Сега им сложих и още растения - 2 бр паричка, един воден зюмбюл и два роголистника. Повече треволяци няма да слагам. Предишните 6 рибки според мен  ги отрових без да искам, а пък една малка беше засмукана от помпата  горката.
След две седмици, ще пусна още 4-5 рибки, да е по-шареничко :)
Направих и външен филтър 20 литра, от една кофа за бъркане на строителни р-ри. Нова е разбира се. Все още не съм го напълнил с нищо, смяттам да ползвам само речен чакъл с фракция 3-6мм.  Според мен трябва да е достатъчно, не е сипоракс, но за сметка на това е 20 литра :)

stilista

Може природата да е била добра към тях и да са кацали повече мушици и комари.Изчакай с новите попълнения докато оправиш филтъра.По-добре ползвай евтина китайска керамика(насипната мисля беше 4-5лв.литъра) и дунапрени.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

gbsnugpiv

Аз имам 2 рибки в 35л. аквариум..... едната наистина е бая дебела  :-D, но си е подвижна и ми се струва окей. Наблюдавам обаче нещо друго интересно.... като я взех имаше едни кафеви петна отгоре... взех една храна и тези петна изчезнаха, рибката пожълтя като хората. Сега обаче на гърба, главата и по корема побеля... ама направо си е бяла и се чудя от какво е това  :kreshtja: