• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 03:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какви рибки да добавя

Започната от bojko13, 20.04.2012 20:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojko13

Искам да попитам какви риби да добавя в аквариума.Големината му е : д-76см,ш-24,в-35 100 литра.В него гледам 2-хелерчета,2-гупички и още 2 рибки но забравих как се казваха  :-)

Myxa TepopucT

Например 2 анциструса може да си вземеш и аквариума ти е 63 литра.

bojko13

Мерси за информация,явно хората който ми подариха аквариума са ме метнали  :-D

bojko13

А ще може ли в аквариума да сложа 4-5 коридороса 2 анцитруса и 2 скаларий или ще стане пренаселено.  *dontknow*

Eliz

Скаларии за този обем НЕ може,колега-стават много големи.Става,обаче да пуснеш няколко коридораса-4 например.

EKLIPSIS

Колега bojko13 без проблем може да си добавиш 2 скаларии и 3-4 коридоруса,скаларията е едра риба и израства много,но в 63 литра мисля че няма да имаш проблеми.Мисля че малко се прекалява с това постоянно мерене и изчесляване на литражи спрямо риби от някой колеги,така че недей се притеснявай ами си взимай 2 скаларии и няколко коридоруса и се радвай на хобито си.Особено ако аквариума ти е по празен и нямаш прекалено много клони и камъни ,така скалариите ще имат пространство и това е добре,ако нямаш добра аерация и филтрация осигури си добра такава...успех колега.

tomatomov197

В никакъв случай не вземай скаларии , а живородките скоро ще ти напълнят аквариума . Дай една снимка на другите рибки да ти кажем какви са .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Вени

С тези живородки ще има доста храна за скалариите :-D :-D Но в тези 63л най-много чифт скалари и някое сомче  *DRINK* *DRINK*

bojko13

Благодаря за бързите отговори на всички колеги!Когато ми донесът рибоците ще постна снимки :)
: 23.04.2012г 22:10ч
Пак започвам с въпросите  *JOKINGLY* .Четвъртък или петък един приятел ще ми дава 100-150 литров аквариум смятам в него да има предимно сомчета.Знае ли някой от каде мога да си намеря
Agamyxis pectinifrons(рафаелово сомче) и на каква цена.Благодаря предварително  *thanks
: 24.04.2012г 14:02ч
Това е аквата :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F25zglc0.jpg&hash=7539e5c327b2051c724a199897dd47e6d1d78f77
Ето тази рибка незнам каква е ?