• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 04:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съвет?

Започната от todordenov, 26.11.2007 18:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

todordenov

Здравейте, моля кажете вашето мнение за евентуални попълнения в фауната на аквариума ми ( които да не са живородки)!
В момента имам:
12 бр. Леопардово данио
2 бр. Хелера
2 бр. Гупи
2 бр. Анциструси
Моля кажете вашето мнение и за дънните обитатели! Има ли други риби които могат да живеят с анциструсите в покой.
Благодаря предварително.

zambo

Коридороси .
Анциструса е много мирна риба .Тя може да живее с почти всичо  в "покой" .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

todordenov

Супер и аз исках да гледам подобни риби, а дали Коридоросите няма да направят проблем на Анциструсите?

nina

Няма. Те са по-кротки и от анциструсите. Ходят си, ровят си по дъното и не се заяждат с никого  :-) Но е хубаво да са поне 5-6 бр.

todordenov

Оо мисля, че 5,6 ще са ми много. Знам, че обича рибата да е на групи но мисля че 2, максимум 3 ще са ми достатъчни.

patter

Въпроса ти е непълен. Как да ти каже някой какво е подходящо като не си казал за колко литра аквариум става въпрос ? Имаш ли растения, каква филтрация и т.н.

С тази комбинация, която си изброил можеш да гледаш всякакви харацинови риби, барбуси, отосинклуси ... дълъг е списъкът.  *DRINK*

todordenov

Да извинявам се, че не съм написал нещата. Аквариума е 60 литров.Има вътрешен филтър Fearplast 900. За растенията те са разнообразни и не знам имената на всичките.
Валиснерия, Егерия, Анубиас,Кабомба, Лимонче, Елеохарис, Микросориум, Дъбче, Сагитария, Ротола.
Мисля че бяха тези.

denzel

коридорасите са добър избор,но аз лично бих ги сложил ако гупите и хелерите им освободят място !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

todordenov

Защо Гупите и Хелерите пречат на Сомчетата? Нали не са дънни риби като тях?

zambo

В какво им пречат ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

denzel

изхождайки от това,че ще стане пренаселено,затова ти го казах. иначе едните не пречат на другите и нямат нищо общо. при 60л са предостатъчни 12бр данио + 2бр анциструса и 4-5бр коридорасите /ако вземеш толкова/,като не забравяй че последните плуват понякога и в средният слой. все пак избора си остава твой...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

panchopan

Махаш хелерите и гупите. Така или иначе те са малко.
На тяхно място си взимаш 4 или максимум 5 дребни коридораса и аквариума ти заспива.

А можеш и вместо коридораси да си вземеш още малко даниота и пак ще е по-добре от сега.
Това е което мога аз да те посъветвам.

А може и нищо да не вземаш а само да махнеш гупите и хелерите и пак ще е по-добре :-)
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

exorsist

Аз в момента в 108 литров гледам 9 коридораса 3 средно големи анциструси и 3бр 10-сантиметрови калихта като дъното е с размер 80 на30 и не си пречат с другите обитатели
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

heineken_ps

ако махнеш гупите мозе да освободиш място за апистограми те са мирни и красиви риби 1 джоика ще стигнат 8-)

trinitty5

Цитат на: denzel - 29.11.2007 12:41
изхождайки от това,че ще стане пренаселено,затова ти го казах. иначе едните не пречат на другите и нямат нищо общо. при 60л са предостатъчни 12бр данио + 2бр анциструса и 4-5бр коридорасите /ако вземеш толкова/,като не забравяй че последните плуват понякога и в средният слой. все пак избора си остава твой...
Какво означава пренаселен?Ако става на въпрос в 100 литра гледам над 60 риби и страшно много водорасли и нямам нкакви проблеми.Та това с пренаселването е много относително.