• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

съжителство

Започната от rendel, 16.12.2006 02:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rendel

Молая, да ми помогнете в избора ми на рибки.Подариха ми аквариум 72л. и с  2бр. златни рибки, а аз никога не сам гледала риби :). Какви риби и колко на брой мога да си купя които ще съжителстват с тях.примерно харесвам стаклен сом,скат,акула.Дано да не ми е много тъп въпроса но никаде не прочетох кои риби съжителстват.

DarKness

златните съжителстват само със златни....
не че е невъзможно да ги гледаш и с др. рибки ама се получава грозничко
ако държиш на други рибки и ти харесват повече--махни златните
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

gaidar

щом са ти подарък е тъпо да разкараш златните.според мен си вземи малък аквариум за тях,а що се отнася до 72-литровия - потърси и поразглядай идеи.варианти много,не бързай.

ico

човека каза 72л а не 720 че да търси и още риби  :D  за 2 златни си е добре тоя обем
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

gaidar

ico ти би ли си гледал 2 златни в 72-литров?май нещо не се връзва: 2 прасета в да си се щирят в 2 декара кочина!

malomir

Даже им е малко!

rendel

абе хора аз двете рибки си ги имам одавна а сега имам аквариум 72л.и незнам какво да гледам вътре .кои риби могат да съжителстват това питам . :D

Тони

С двете златни можеш да гледаш и някое сомче в 72л. и толкова
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

botan

аз на моите съм им пуснал трихогастери и си живеят whistle

puhcho

При мен и скаларии и бети и колизи и хелери и гупи живееха с 2 златни рибки.Накрая обаче скалариите понеже са огромни им изядоха очите :cry1 .Тези златни рибки живяха и с костенурка 1 месец преди да и купя терариум. :D

ico

за съжаление понякога животните са по-издржливи от колкото на самите тях би им се искало  :roll:  мор до дупка!  :twisted:
Кръщаваш го, а то във водата пикае...