• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 10:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съжителство

Започната от iko, 25.09.2012 18:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iko

В аквариум 80 л. имам 1 трихогастер, 1 макропод , 2 скаларии и 1 бета .Въпросът ми е свързан със евентуални нови обитатели - какви могат да бъдат? Харесват ми барбус тетразона например 5-6 броя , колизи , рамирези и неонки може и други но с ярки цветове / някакси аквата ми няма цвят /.Очаквам предложения!   

Caxapa

На 80  литра и това което имаш вече в аквариума е много.

Асен Евгениев

Цитат на: iko - 25.09.2012 18:28
някакси аквата ми няма цвят   
При правилно отглеждане всяка риба има "цвят". *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

aquario

аз пък имам 60 литра 1 макропод,2 трихогастера,1 скалария (която вчера стана на врапбе и изхвърча през прозореца) и 2 тлъсти барбуса, в резултат макропода обитава 50 литра а останалите стоят в 10 литра подредени по височина:)

zariio

Цитат на: aquario - 26.09.2012 15:39
аз пък имам 60 литра 1 макропод,2 трихогастера,1 скалария (която вчера стана на врапбе и изхвърча през прозореца) и 2 тлъсти барбуса, в резултат макропода обитава 50 литра а останалите стоят в 10 литра подредени по височина:)

Супер *THUMBS UP*
Дори можеш и да източиш 10-20 литра от аквариума че и така им е широчко =-O
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Асен Евгениев

Цитат на: aquario - 26.09.2012 15:39
1 скалария (която вчера стана на врабче и изхвърча през прозореца)
Леле мале. *CRAZY*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Vera74

Здравейте! Не искам да отварям нова тема, за това пиша тук: Аз съм " забъркала" подобна " манджа" като потребителя iko. В 60 литровия аквариум има два хелера, два барбуса, две скаларии, 3 сома/ коридорас палеатус/, две молинезии  и няколко данио. Всъщност за сега няма проблем. Скалариите са доста малки. Като пораснат ще бъдат отделени. В другия аквариум, 55 литров, е още по- ужасна комбинацията, според това, което чета: Около 23-5 гупи, една мъжка Бета и две женски и три анциструса. Вече месец и там цари мир. Няма изядени гупи. Липсват само десетина бебета, но оцеляха десет поне, които вече са големи и не стават явно за ядене.
Когато мъжа ми ме изненада с тройката Бети, аз възроптах, защото бях чела достатъчно за тях. И решихме да гледаме мъжкия сам. Но той залиня за 3 дена. Спря да се храни. Спря да излиза на повъхността и да се " разперва". Реших, че са ни продали дядка. Но мъжа ми реши да рискуваме и да го пуснем при гупите. И както вече написах, цял месец са заедно и мъжката Бета " разцъфтя" отново. Много е активен, храни се много добре, постоянно плува и даже се заиграва на мехурчетата, не бие женските Бети, не напада никоя гупа. Всъщност мъжките гупи се бият помежду си и те си раздърпват опашките. Бяха раздърпани ппреди да пуснем Бетите при тях.
С други думи, понякога явно има мирно съжителство!

Caxapa

Извинявам се за спама *spam с който ще отговоря но  ако бях на мястото на някоя от рибите ти щях с все гърло да викам: Искам в Китай! Неща в аквариума на Vera74

Vera74

Бих ги изпратила в Китай, ако ще им е по- добре :-) , но е сложно транспортирането.

iko

Наистина ли съм пренаселил аквата си с тези 5 рибки?Ще ми се да си взема поне още 2!