• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.05.2024 23:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съжителство

Започната от Betta fan, 19.05.2008 21:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Betta fan

Здравейте, моля ако някой има информация дали риба Розов фантом от рода на Тетрите доколкото разбрах и златен трихогастер могат да се разбират със Скалария. Взех си ги скоро и почти веднага като ги пуснах заедно започнаха да гонят скаларията. Навсякъде пише,че са миролюбиви. От розовия фантом имам 2 бр. и са още малки рибки, трихогастера ми е по-голям.В момента трихогастера е отделен от няколко дни, но не мога да го държа дълго време отделен защото нямам подходящи условия, а не искам да го убивам.
Моля ако някой има информация за съжителството на тези риби или пък съвет какво да ги правя? Благодаря предварително

rollon

Тия трихогастери са големи гадини.Гледах два мъжки и женски с костенурката ми,че тоя мъжкия биеше женската и я разкървавяваше и за тва костенурката за малко да я изяде.Направо към кенефа според мен го носи  *CRAZY*

_777_

rollon,да ти кажа,по едно време и аз гледах трихогастер,костенурка и хипопотам.Да ама един ден гледам че костенурката подгони хипопотама а той гада в страха си налетя на трихогастера.Гад мръсна,ще ми яде той рибите....,бая зор видях докато го натъпчя в кенефа ама поне вече не ми закача рибите.

Сега сериозно.Rollon,В един твой пост казваш:
Цитат на: rollon
Аз въобще не разбирам от рибки...............................
Ами айде като не разбираш не давай акъл на хората какво да си правят рибите! *STOP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Betta fan

Не знам за трихогастера - отначало имах два - един син и един златен. Малко след като видях,че златния почна да гони скаларията и го отделих, синия ми умря без всякаква видима причина. Но докато беше жив синия беше пълна противоположност на златния - изобщо не закачаше скаларията.
Та въпроса ми е - тия трихогастери наистина ли са мирни и просто от време на време да се появява някой по-агресивен. А и трябва да реша какво да го правя - не може да стои вечно отделен.
А и Розовите фантоми в момента са ми наплашили скаларията и тя се е навряла в един ъгъл и не излиза от там - това е нечовешко. Моля някой да каже нещо за тия фантоми, за да знам друг аквариум ли да вземам...
Малко повече инфо - аквариума ми е 50 л., имам скалария, анциструс и бета.
Може ли някой да ми каже дали положението в аквариума ще се нормализира? Може пък само докато свикнат да се гонят...

zambo

Махни бетата и скаларията . Бетата е риба-единак .Или ще тормози другите обитатели ако се почувтва господар в аквариума или те ще я тормозят , заради перките . За скаларията 50л. си е карцер .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

iek

Цитат на: _777_ - 19.05.2008 21:27
rollon,да ти кажа,по едно време и аз гледах трихогастер,костенурка и хипопотам.Да ама един ден гледам че костенурката подгони хипопотама а той гада в страха си налетя на трихогастера.Гад мръсна,ще ми яде той рибите....,бая зор видях докато го натъпчя в кенефа ама поне вече не ми закача рибите.
*ROFL* *privet* *thanks

Цитат на: zambo - 20.05.2008 11:01
Махни бетата и скаларията .
Човека е фен на бетите (Betta fan )...
Кажи колко ти е обема на аквариума,  златния трихогастер и особено скаларията изискват 150-200л, в малък аквариум поведението на рибите може да стане необичайно.

Betta fan

Явно аквариума ми е малък - около 50 литра е. Ама тя скаларията в момента не е голяма. Аз все си мисля,че когато е малка може да стои в по-малък аквариум. В бъдеще се надявам да мина на нещо по-голямо, ама за момента нямам възможност. Така че възможно ли е да са такива агресивни заради размера на аквариума?В момента съм отделила трихогастера и розовите фантоми и всичко изглежда ок в аквариума.Въпроса е какво да ги правя - няма как да ги държа по този начин.Дали има шанс да свикнат едни с други?Какво ще ме посъветвате?

houngan

При мен проблеми с агресията при трихогастерите съм имал - главно към мъжки гупи, но бяха 2 трихогастера и няколко гупи. При по-голяма "посадка"  :-) в аквариума агресия нямаше (беше 40 литра). А за скалариите тези "необходими и препоръчителни" количества вода не са толко верни - при редовна смяна и относително достатъчен аквариум си нарастват и размножават лесно.

iek

А колка според теб е достатъчно за риба с дължина 15 см и "височина" 20см, може би аквариум с размери 15х15х20?

houngan

В 40-50 л ще успееш да отгледаш и размножиш двойка с тези размери (въпреки че рядко ги достигат).

pitar92

Абе аз знам че трехогастер скалария и барбус тея риби не се гледат заедно.