• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 00:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

SAE

Започната от tishovsx, 24.03.2005 14:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

Продължавам темата с какво може и не може да се гледа SAE, с Калихт не може!!!! За една вечер гадното говедо изяде една рибка и уби втора!!!!

За награда вече е експонат в Зоопарка, където му дадоха и женска даже  :twisted:

Stas

Някой да продава още SAE-та? Мойте са 4 след като единия предприе преди време акробатичен скок... Мисля, че ще се чувстват по-добре, ако си взема още 5. Сега се гонят постоянно и даже снощи "танцуваха" много интересно - не знам това бой ли беше или какво...

tishovsx

Това е телефона на Казаков от Дискус.бг питай го дали има още и утре на пазара да ти донесе... :wink:

0898619108
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Stas

Нямат. Ще получават другата седмица нова доставка.

Stas

Другата седмица, защото тази са в почивка! Siesta!
Ето на:
http://www.photo.domainbg.com/album_page.php?pic_id=302

NO CARRIER

:bravo хареса ми :!:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Атанас Казаков

Имам риби, ако някой иска да ми пише!

penchod

Продължавам темата, защото днес забелязах нещо, за което никой не е писал досега, а именно: Както писах в една друга тема имам 4 броя SAE, 2 от които пораснаха видимо повече от другите два и освен това се гонят по двойки, двете едри и двете по-дребни, днес забелязах, че разликата нене само в големината, докато по-едрите са като както ги описват с напълно прозрачни перки, то по-дребните са с червеникави гръдни перки, а останалите им перки са преливащи в различни отенъци на жълтото, и изхождайки от това почвам да си мисля, че може би става въпрос за полов диморфизъм. Странното за мен е че при описанието на тези рибки се подчертава, че нямат изразен полов диморфизъм, и че перките им са безцветни, вярно е, че оцветяването се вижда само от близо, ама го има.

dido

tooth tooth tooth Ха ха, добре ме накара да се посмея. По-скоро това е нормален видов полиморфизъм...

Просто тези поледните, с жълтеникавите перки са Siamese Flying Fox, или тъй-наречените лъжесиамци. Пробутали са ти ги.

Забравих да пиша. Точно по този въпрос е дискутирано адски много когато вносителите вкараха новата партида SAE-та преди 3-4 месеца. Обърни внимание на централната черна линия по средата на тялото - дали стига до задния ръб на опашния плавник или не. Почти се обзалага, че при тия рибки с жълтеникавите перки черната линия не стига до задния ръб на опашния плавник, а само до основата му.

penchod

Мамка му :evil:  прав си, след този пост направих подробен оглед и си адски прав 2 по 2 са два различни вида, разликите са прекалено много за полов диморфизъм!!! :evil:  РИБКИТЕ СА КУПЕНИ ОТ АТАНАС КАЗАКОВ, СЕ КАЗВАШЕ АКО СЕ НЕ ЛЪЖА(ДЕТО ГИ ОСТАВЯ ПРИ НИКИ С ЦИХЛИДИТЕ) ДОСТА ПОДЛА ИЗМАМА, В ПЛИК С 5 РИБКИ (ДОСТА МЛАДИ И НЕ ОСОБЕННО ЕДРИ) СЕ ПОСТАВЯТ РИБКИ ОТ 2 РАЗЛИЧНИ ВИДА, КАТО ВСИЧКИТЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА ПО-ТЪРСЕНИЯТ ВИД, ТЪЙ КАТО ТОВА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ХОРА, КОИТО ПРОДАВАТ ТЕЗИ РИБКИ НА БГ. ПАЗАРА В МОМЕНТА, ОТВАРЯЙЕ СИ ОЧИТЕ КАКВО КОПУВАТЕ, ЗА ДА НЕ СЕ РАДВАТЕ ПОСЛЕ КАТО МЕН, ЧЕ SAE-ТАТА ВИ СА СТАНАЛИ МНОГО ШАРЕНИ!!! :evil:  :x

P.s.ЗА ОПРАЖНЯВАЩИТЕ ТАКЪВ ТИП ТЪРГОВИЯ, ТОВА НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ЗА ВАС И ТРУДНО БИ ДОПРИНЕСЛО ЗА ДОБРОТО ВИ ИМЕ НА ПАЗАРАч!!!

dido

Мдаа, точно за Казаков ми беше мисълта...

Лъжесиамците освен тези два признака, които си видял, имат и един такъв по-бронзов оттенък на тялото. Освен това ако се вгледаш, над широката черна надлъжна линия има една доста по-тясна, с бакърен цвят, нещо като преходна линия между черното и нормалния цвят на тялото. На нормалното SAE прехода е рязък и тази линия липсва. Освен това лъжесиамците стават някак си по-едри и по-дебели от другите - това е ако си купил примерно 10-на малки, еднакво дълги САЕ-та в началото, след няколко месеца след като пораснат, лъжесиамеца видимо се различава и е по-едър. Това го видях при мене - от 10 САЕ-та единия беше фалшив и някак си се набиваше на очи.

penchod

При мен по-едри са истинските, но фалшивите имат всички изброени по-горе признаци и белези, лошото е че при мене съотношението е 50 на 50, а не 1/10, хубавото е, че като поведение рибките са идентични, почти винаги се държат на ято и 4-те и се надявам, а и подозирам, че фалшивите вършат приблизително същата работа, като истинските.

Други разлики са, че истинските са с по-издължена, остра форма на главата, мустаците и устата им са отпреде, черната линия е много изразителна, започва от края на опашният плавник и завършва на върха на главата, като минава през очите, от двете и страни се виждат само едноцветни и еднообразни люспички, фалшивите са с по-къса глава, за медната линия вече беше писано, очите са по-изпъкнали и са над черната линия(по-скоро в медния участък), която не е кадифено черна, като истинските, а по-бозава, устата е по-скоро отдоле, мустачките също. И двата вида ядът всичко като прасета, добре одгледана черна брада не закачат.  

77

абе аз нещо се съмнявах като някой се оплакваше ,моите водораслояди не ядат нишковидни,бради и прочие водорасли :lol: моите са като прасета всичко ядат :lol: но са от кимбайците :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

AQUASAUR

Ще си позволя да вмъкна само следното:
И двата пъти като посетих колегите от Пловдив, определено се позагледах и по Сиамците -
от последния им внос бяха доста по-невзрачни на вид и размер...
Аз също се опитах да ги индетифицирам... :shock: ,но при тази ситуация на: размер,гъстота,осветеност... :roll:
въпреки че всичките "симптоми" изброени от Дидо са ми ясни...
не бих казал,че видях нещо съмнително :wink:
Така че, по-скоро предполагам за вероятно следното:
- самите Азиатски вносители ,умишлено или не, са изпратили "миксираната" партида SAE-та...
- Казакови не са били в състояние (в споменатата ситуация)също да  подозрат и разграничат детайлностите
или просто са се предоверили на търговските си партньори...
- и трето, аз лично се съмнавам някой търговец(особено пък Казакови...,впредвид актуалното им участие в този форум :idea: )  да тръгне така "евтинджийски" да се ебава точно с някой от нашето съсловие... :wink:  :!:
Но това си е мое лично мнение...Надявам се Те самите да дадат яснота по въпроса... :idea:

Longanlon

бе най-вероятно е просто недоглеждане

освен това и лисиците ядат водорасли, макар не и черна брада
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b