• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.08.2025 19:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съботния пазар

Започната от niki__s, 19.02.2005 20:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki__s

абе тои е направен.незнам с колко мл. е

koyota

Цитат на: "vlatko"Mnogo se izvinqvam 4e pi6a na latinica no komputyra nqma nikakav kirilizator :oops:
Akvariuma e na dosta dobra cena.50 st. na lityr si e super.Tuka v Burgas ima samo edno mqsto na koeto e po-evtino i to e 47 stotinki s 6mm styklo.Drug e vaprosa na teb s kolko debelo staklo 6te ti go pravqt za tiq 50 stotinki :lol:

Моляте не деи да споменаваш цените в БС.Там те са просто космически и стаклото от което са направени винаги е под допустимите стоиности.Ако изкаш хубав  аквариум отиваш в ямбол и си купуваш от там даже ште ти излезне и по евтино е ако имаш пат натам :lol:

koyota

Цитат на: "niki__s"абе тои е направен.незнам с колко мл. е

Другият пат отивай на пазара с шублера и мери ако е над 5мм. Става :lol:

niki__s

а ниякои каза че можело някаде там да поръчаш аквариум.каде  е това .опишете кая сергия.

vlatko

Dobre de dai cenite v tozi Qmbol da gi vidim.
Pak i sloji pari za pytni razhodi i nervi i qdove po prenosa i nedai si boje povreda. :shock:
Dano da ne stava taka de no vse pak mnogo 6te sam ti blagodaren da mi kaje6 kak sa cenite v Qmbol ako mi e po evtino 6te zapo4na ot tam da pazarq :lol:

koyota

s 6mm. styklo - 47st. na lityr
s 8mm. styklo - 65st. na lityr
s 10mm. styklo - 70st. na lityr
Това са цените които ти си написал?
но каде ги изработват тези аквариуми ще ми дадеш ли адреса.Ако това са деиствителните цени не ти трябва да ходиш никаде :oops:

niki__s

ще си правя по поръчка.въпроса е такъв 6мм стъкло дали ще стане за размери дълъг 74см широк 24см и висок 56см.благодаря

niky

To за ставане, ще стане, ама какви са тия много много странни размери?!!

24 широко, че то това си е нищо, а 56 високо?!!! я пак помисли.

niki__s

а какво триябва да е

vlade

Никои знаели какви са цените при Пецата казват че много яки аквариуми прави.

niky

Не знам кой ви ги говори тия работи, но определено не е прав :lol:
На пазара има по 3 ма, които могат да ти направят същите аквариуми.

Иначе Пецата под 1лв/л не знам да прави.
Но вие си решавате.

Но, за пореден път го казвам, поръчайте си сами стъклата, за да ви вземат само за лепенето.
А най добре си го залепете сами!

dido

Последните няколко поста ми напомнят, че темата "Залепи си сам аквариум" за FAQ-то виси. Имам известен опит в тази работа, ще взема да я напиша в близките 10-на дни като имам време.

Така като гледам доста хора се плашат от това. А да залепиш аквариум до 200-300 литра е сравнително лесно и ако си набавил стъклата отнема не повече от половин ден. Освен това удоволствието да си свършиш сам работата си е несравнимо ;-)

Raven

Цитат на: "niki__s"а какво триябва да е

56 е високо за аквариум ако ще имаш растения - ще ти трябва силно осветление.
най симетрична форма за аквариум е првилен правоъгълник- съотношение 1 към2.
ако височината е 50 см/оптимална за осветление/  то ширината трябва да е 1 - 1.2 м.
за да имаш място за подреждане ти трябва и ширина на дъното около 45-50 см - от задното стъкло до предното, и така получаваш класическия 55 галона / около 200 литра/ аквариум-1х0.5х0.45 м.
можеш да направиш и 2 метра дължина ,но не знам как ще стои при височина 45-50 см- сигурно като кренвирш.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niki__s

добре кажете какви размери да е зада стане 100л.

zmeq

65x40x40 според мен де :)