• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 05:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Рибите ми са луди....

Започната от beta2, 29.03.2010 12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

beta2

Хораа, това не е нормално!!!!!!! =-O
Днес сутринта гледам женската бета (тя си живее сама в отделен аквариум) си е направила гнездо, хвърлила си е сама хайвер и сама си го е поставила в гнездото?!?!?! Той не е оплоден, какво да го правя:( Ако го сложа в аквариума с мъжката бета (и той е направил гнездо) има ли шанс той сам да си го оплоди или ще го изяде????

reaskol

barabata

С една дума - еманципация !
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

nikolaytoshev

beta2

хаха точно, пълна еманципация, тя сама си може всичко :-D

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rendaka

Из някой други форми наскоро четох за мъжка Бета Спленденс , която била mouth breedin (не знам как да го преведа на български ??устно размножаваща???) , не ме учудва , че твоята сама си прави гнездо и си хвърля хайвера - остава и да е оплоден...
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

vasso

Аз го превеждам като устно дишаща ( естествено написано е на псевдоанглийски- изпростяващ американски). Пише се breathing.

Alexfield

Правилната дума е "устомътеща". Африканските цилиди мътят хайвера в устата си докато се излюпят рибките, че и малко след това ги държат. За бетите не знам.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Деян

Цитат на: vasso - 24.04.2010 01:46
Аз го превеждам като устно дишаща ( естествено написано е на псевдоанглийски- изпростяващ американски). Пише се breathing.

Breathing e дишане.
Breeding e размножаване, развъждане.

Английския си е много правилен.

vasso

Ок, научих нова дума.  :-D

Desmoria

Има и устомътещи бети. Дори във youtube може да видите доста клипчета, как става процеца на размножаване.
Ето малко инфо: http://ibcbettas.org/smp/species/prima.html
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

reaskol

Цитат на: TOXIC - 25.04.2010 15:18
Има и устомътещи бети. Дори във youtube може да видите доста клипчета, как става процеца на размножаване.
Ето малко инфо: http://ibcbettas.org/smp/species/prima.html
Те лабиринтови ли са изобщо ?

Desmoria

Защо да не са?  Пък и аз незнам за бета, която да не е лабиринтова. Най-малкото ако не беше, нямаше да я причислят към бетите. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.